Annonce

Dahm holdt nullet mod rivaler
RMB-AaB-QF1_48_230212_BP.jpg
Foto: Arkiv
Ishockey For første gang i sæsonen holdt målmand Sebastian Dahm nullet, da han sammen med Rødovre Mighty Bulls vandt 0-3 på udebane mod bundholdet Copenhagen Hockey i en halvkedelig affære.

Copenhagen Hockey-Rødovre Mighty Bulls 0-3
(0-0, 0-1, 0-2)
30:59 0-1 Andrey Chistyakov (Karvinen, Dahm)
50:41 0-2 Andy Contois (Rådde, Lassen)
51:00 0-3 Michael Smidt (Jarábek, Karvinen)
Udv.: CH 5×2, RMB 4×2
Skud: 21-34 (10-14, 5-9, 6-11)
Tilskuere: 799

Det var ikke sæsonens mest mindeværdige sejr, Rødovre vandt tirsdag aften i Frihedens Idrætscenter over bundproppen fra Copenhagen Hockey. Og dog.

Annonce

For målmand Sebastian Dahm blev det nok personligt den kamp i sæsonen, han indtil videre vil huske bedst. For keeperen holdt nullet i sit 17. forsøg i årets AL-Bank Liga og fik desuden en assist på 0-1-scoringen af kometen Andrey Chistyakov.

”Det var fedt at holde nullet. Sidste sæson kom shutouts’ne lidt hurtigere efter hinanden, og det er altid en målmands mareridt at stå efter en sæson og ikke have nogen shutouts. Så det er fedt at få det af vejen, og så behøver jeg ikke tænke over det,” siger Dahm efter sejren over lokalrivalerne.

”Sidste sæson flød tingene bare min vej. Det hele føltes som om, at det gik op i en højere enhed – i hvert fald der, hvor jeg holdt mange nuller. I år har jeg måttet kæmpe lidt hårdere for de små bounces, men det er ok.”

En kamp på det jævne
Der var dog ikke det store at råbe hurra for i den første halvdel af kampen. Rødovre kontrollerede kampen udmærket og fik også skabt gode chancer, men spillet var ikke prangende på en jævn og halvkedelig aften. I kampens anden halvdel fandt tyrene lidt mere af den fight og aggressivitet frem, som kendetegnede kampen mod SønderjyskE.

Lokalderbyet var absolut ikke præget af nogen stemning – dertil var tilskuertallet alt for skuffende på iskold novemberaften.

De trofaste Rødovre-fans fik kampens første scoring, da russiske Andrey Chistyakov scorede sit tredje mål og syvende point i seks kampe. Pasningen fra Jannik Karvinen var perfekt, og så havde han frit løb mod Copenhagen-målmand Christian Møller.

Midtvejs i tredje periode lukkede Mighty Bulls kampen ved at score to gange inden for 20 sekunder. Først var det Andy Contois, der – ligeledes alene med målmanden efter superpasning fra Mike Rådde – kunne øge til 0-2, inden kaptajn Michael Smidt lukkede og slukkede til 0-3 med ni minutter igen.

Stærkt med tre point
Sejren var fortjent, eftersom Copenhagen havde meget lidt at byde ind med, på nær et stærkt pres lige inden scoringen fra Contois. Faktisk var det i det efterfølgende angreb, at den amerikanske troldmand øgede. Symptomatisk for hjemmeholdet, der får mere end svært ved at klare sig igennem til playoff efter et nyt nederlag.

”Det vigtigste var, at vi som hold kom oven på igen. Vi havde spillet to gode kampe uden at vinde, så det var rigtig stærkt, at fik tre point mod et hold, som vi følte, vi skulle slå. Vi gik ud og spillede en solid kamp,” forklarer aftenens Rødovre-spiller, Sebastian Dahm.

Tyrenes defensiv har været udskældt efter flere blundere i sæsonens løb, men mod københavnerne lod forsvaret til at have fuldstændig styr på begivenhederne.

”Vi spillede rigtig solidt defensivt, og det var vores største fokus i dag. Vi gav ikke mange chancer væk; de fik måske tre-fire chancer i løbet af kampen. I anden periode scorede vi det 0-1-mål, vi skulle have, og så havde vi ligesom taget på dem,” siger Sebastian Dahm, der åndede lettet op, da hans holdkammerater afgjorde tingene i de sidste 20 minutter.

”I tredje periode var Copenhagen rigtig tæt på, men så scorede vi to hurtige mål og fik lukket sækken. Så var kampen reelt færdig.”

Nyt trænerteam i de næste tre kampe
Den purunge Rødovre-back, 16-årige Matias Lassen, blev noteret for sæsonens første point, da han assisterede på Contois’ scoring til 0-2. Han hjalp desuden Dahm i en situation ved at blokere for pucken på målstregen.

Faktum efter aftenens lokalderby er, at Copenhagen Hockey med den nye cheftræner Per Holten Møller lever en mareridtstilværelse i bunden af AL-Bank Ligaen (fire point i 18 kampe), mens Rødovre Mighty Bulls på sjettepladsen har 25 point for 17 kampe.

I de næste tre ligakampe vil Rødovres trænerteam bestå af assisterende træner Klaus Mønster og sportschef Gert Hansen. Cheftræner Brad Gratton skal med U20-landsholdet og vil ikke være til rådighed for tyrene.

Spillerne Sebastian Bergholt, Mathias Bau Hansen og Patrick Rasmussen vil ligeledes være ude for Mighty Bulls, da de er blevet udtaget til U20-landsholdet, der samles i Rødovre på mandag. Klubben håber dog på, at den p.t. skadede Rasmus Astrup når at blive klar til næste kamp.

Den finder sted på tirsdag, når Frederikshavn White Hawks besøger Rødovre Skøjte Arena med kampstart kl. 19.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top