Annonce

Comeback i dramatisk fight
avarta-roskilde_03_020912_BP.jpg
Foto: Arkiv
Fodbold Tilskuerne på Espelunden Stadion fik drama for alle pengene, da LFA søndag var på besøg hos Avarta. Hjemmeholdet spillede en katastrofal første halvleg og var bagud med to mål, men spillerne formåede alligevel at kæmpe sig til ét point.

Avarta-LFA 3-3 (1-3)
0-1 Tobias Thomsen (19’)
1-1 Alexandar Lazerevic (38’)
1-2 Mathias Olsen (45’)
1-3 Peter Westlund Sørensen (45’)
2-3 Morten Seifert Bierrings (79’) str.
3-3 Casper Winfeld (82’)
Rødt kort: Henrik Volquardsen, Avarta (90’+2)
Tilskuere: 360

Avartas startopstilling: Rasmus Pryts – Casper Windfeld, Jesper Myhrmann, Henrik Volquardsen, Ousmane Seck – Alexander Lazerevic, Jesper Larsen, Michael Ø. Poulsen (63’ Morten Seifert Bierrings), Morten Johansen, Danni Jensen (3’ Haydar Said) – Mohammed Ali

Annonce

Efterårssæsonens sidste kamp på Espelunden Stadion mellem Avarta og LFA i 2. division øst blev underholdende og dramatisk på flere måder.

LFA nettede to gange kort før pausen og sendte Avarta ned i et dybt hul. Men de grønblusede tog revanche i anden halvleg og fik kæmpet sig til 3-3 via blandt andet en straffesparksscoring. Da anfører Henrik Volquardsen blev præsenteret for det røde kort, resterede der kun få minutter af opgøret, og udvisningen fik dermed ikke betydning.

Danni Jensen fra Avarta fik en ærgerlig indledning på kampen, da han allerede efter tre minutter måtte forlade banen med en skade.

Mohammed Ali og Haydar Said fik gode tilbud for hjemmeholdet, men udeholdets målmand klarede i begge situationer. I stedet kunne LFA bringe sig på 0-1 efter 19 minutter ved Tobias Thomsen. Han trykkede af lidt uden for feltet, og bolden tog det nederste af stolpen og gik ind uden chance for målmand Rasmus Pryts.

Lille opvågning
Som halvlegen gik, overtog gæsterne mere og mere af spillet, mens Avarta i flere situationer kom svært på hælene. Hen mod slutningen af første halvleg fik Avarta dog en lille opvågning, og det resulterede i en udligning til 1-1 ved Alexander Lazerevic. Han sendte bolden op i nettaget på fjerneste stolpe efter et hjørnespark.

Bedst som holdene faktisk havde indstillet sig på 1-1 ved pausen, blottede Avarta sig totalt og blev en anelse for gæstfrie lige omkring det 45. minut. Først kunne Mathias Olsen let sende bolden ind på et angreb, hvor Avarta-spillerne hang langt bagefter. Kort efter havde Rasmus Pryts halvlegens største redning, men det var betydningsløst, for han droppede på den efterfølgende afslutning. Peter Sørensen sendte bolden højt af sted, men Avarta-målmanden vippede bolden bagover og ind i målet.

1-3 ved pausen og en gigantisk bet for Avarta, der i den grad blev sendt i kulkælderen lige inden pauseteen.

Der skulle helt andre boller på suppen for Avarta i anden halvleg, hvis det skulle blive til point mod mandskabet fra Lolland/Falster. Og der kom sandelig drama på begivenhederne i de sidste 45 minutter.

Flot comeback
Michael Ø. Poulsen fik en stor chance efter 10 minutter, men udeholdets målmand kom godt ud af målet og fik lukket af. Det var stadig meget svingende, det Avarta præsterede på en i øvrigt flot og smuk efterårsdag.

Morten Seifert Bierrings, der har været præget af en skade det sidste stykke tid, kom på banen efter godt 20 minutter, og det skulle vise sig at give pote. Alexander Lazerevic tilkæmpede sig et straffespark med godt 10 minutter igen, og den indskiftede Seifert udnyttede muligheden fra 11-meter-pletten ved at banke bolden ind til 2-3.

Avarta fik blod på tanden i en ellers tandløs indsats. Hjemmeholdet udlignede til 3-3 ved Casper Windfeld blot tre minutter efter straffesparksscoringen. Windfeld sendte køligt bolden mod fjerneste stolpe, og så var euforien på sit højeste i Lunden; comebacket var en realitet.

Den lille og vævre midtbanedynamo, Jesper Larsen, skulle have haft det røde kort med tre minutter igen af den ordinære spilletid. Han gik direkte efter manden i en LFA-kontra og nedlagde ham med en ellers perfekt amerikansk football-tackling. Larsen fik et gult kort.

Anføreren vist ud
Til gengæld måtte anfører Henrik Volquardsen ufrivilligt forlade banen to minutter inde i overtiden, da han fik det røde kort. Jo, der var søndagsdrama foran det trofaste publikum. Udvisningen fik ikke betydning for Avarta, idet dommeren fløjtede af kort efter. Måltavlen viste 3-3, og der ville formentlig gå noget tid, inden krudtrøgen havde lagt sig for vinterens komme.

Avarta skal prise sig lykkelige for det ene point, for LFA havde set over hele kampen fortjent sejren. De fightede og viste mere end hjemmeholdet, der i perioder virkede totalt desillusioneret og nærmest havde givet op – specielt efter 1-3-målet.

LFAs medrejste tilskuere var nok de mest skuffede efter et opgør, der altså bød på det hele: seks mål, straffe og udvisning – og naturligvis den altid hyggelige stemning i Pølsesvinget. Avarta har fået otte point på efterårets i alt syv hjemmekampe, og Espelunden Stadion lukker ned for vinteren. Næste hjemmekamp bliver i begyndelsen af april 2013.

Avarta er på 12. pladsen i 2. division øst med 16 point – to færre end LFA, der er på 10. pladsen. Efterårssæsonens sidste kamp for Avarta er på søndag, hvor holdet ude møder et af bundholdene, Svebølle, kl. 13.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top