Bruger 17,5 millioner mere på kontanthjælpsområdet end andre kommuner
arbejdere.jpg
Rødovres udgifter til kontanthjælpsområdet er 17,5 millioner kroner højere end i de sammenlignelige kommuner. Foto: Modelfoto, Brian Poulsen
merforbrug Ny undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, hvordan krisen har lagt pres på beskæftigelsessituationen i Rødovre.

Mens de fleste af landets kommuner skæver misundeligt til Rødovres indsats på førtidspensionsområdet, kæmper kommunen gevaldigt med kontanthjælpsområdet, hvor Rødovre bruger 17,5 millioner kroner mere end sammenlignelige kommuner.
“Jeg hæfter mig som sædvanlig ved, at det meget høje antal af borgere i de tunge matchgrupper, skal sættes i direkte sammenhæng med de meget få tildelinger af førtidspension,” siger Annie Arnoldsen Pedersen og forklarer:
“Når man satser på folks omend meget begrænsede arbejdsevne, vil tallene nødvendigvis se sådan ud. Og det er ikke et billede på, som DA antyder, at vi ikke arbejder med denne gruppe borgere. Det er derimod et billede på, at vi har en stor gruppe borgere, som skal have hjælp til at komme nærmere arbejdsmarkedet, og et billede på, at vi ikke opgiver nogen, bare fordi det er svært,” siger Annie Arnoldsen Pedersen.

Ledighed og akutjobs
 Hun hæfter sig ved, at vi i Rødovre ligger pænt i forhold til ministermålene.
“Særligt glædeligt er det, at arbejdskraftreserven mindskes. Det betyder nemlig, at langtidsledigheden ikke stiger. Det betyder ikke, at vi sænker tempoet. Det er fortsat en udfordring, at minimere antallet af borgere, der falder for dagpengereglerne,” understreger Annie Arnoldsen Pedersen.
Som vi tidligere har skrevet, er det et område, hvor Rødovre Kommune går foran, og behandler alle ledige stillinger som mulige akutjobs.Akut-bunken
 Det betyder ikke, at alle nyansatte nødvendigvis kommer fra akut-bunken, men akut-ansøgere med de efterspurgte kvalifikationer, vil komme øverst i bunken.
“At det ser lidt sløjere ud med tallene for unge ledige under 30, samt for gruppen af ikke-vestlige indvandrere, skyldes at vores udgangspunkt her, til at begynde med har været ret godt. Men det er klart to områder vi skal have opmærksomheden rettet imod,” understreger Annie Arnoldsen Pedersen.

Ufaglærte jobs forsvinder
 DA´s undersøgelse påviser med al tydelighed et af Rødovres store problemer, nemlig, at vi har mange ufaglærte borgere, hvis jobs forsvinder ud af landet. Men selvom det kan være svært at gardere sig imod, er det et fokuspunkt, lover udvalgsformanden:
“Ligesom vi har mange borgere, der er ansat indenfor de områder krisen har været hårdest overfor. Det er noget vi i kommunalbestyrelsen arbejder med hele tiden. Det er helt klart en prioritet, at sørge for, at flere unge bliver i kvalificeret til fremtidens arbejdsmarked.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top