Annonce

Begavede unge på tsunami-jagt
science_camp-5.jpg
Til januar måned næste år er det kvikke elever fra Rødovres 9. klasser der skal af sted på Sceince Camp. Foto: Privat
u-land En gruppe skoleelever fra Rødovres folkeskoler blev klogere på tsunamier, Jordens opbygning og pladetektonik, da de tidligere på måneden deltog i en særlig 'Science Camp' for elever med flair for de naturvidenskabelige fag.

Der findes en lang række tilbud til elever med sociale og faglige udfordrin- ger. Helt det samme kan ikke siges, når det gælder elever, der har let ved at bøje verber og løse ligninger. De særligt begavede elever bliver ofte ikke udfordret nok, men et nyt tiltag fra Rødovre Ungdomsskole skal nu være med til at stimulere de unge. sammen medandre unge fra Ballerup og Tårnby, skal de særligt dygtige unge udfordres på en såkaldt ‘Sceince Camp’.
Her vil de møde andre med samme faglige kompetencer, og samtidig blive stillet overfor krævende opgaver.
“Tilbuddet henvender sig til unge, der har et særligt talent indenfor den naturfaglige. Med denne her Science Camp forsøger vi at samle de unge med særlige talenter, for at give dem lov til at udfolde sig i nogle andre rammer. Talentpleje handler om at give dygtige elever flere udfordringer, og udvikle det potentiale, de har,” forklarer leder af Rødovre Ungdomsskole, Lene Mailund.

Tsunami på Sorø
Eleverne er blevet udvalgt af skolernes matematik- og fysiklærere, og de første elever prøvede kræfter med campen i starten af oktober. ‘Sceince Campen’ foregår på Mærsk McKinney Møllers         Videnscenter i Sorø. Her skulle de ni udvalgte elever fra Rødovre bl.a. lære om tsunamier, Jordens opbygning og pladetektonik. Mange skoleelever ville nok finde det gabende kedeligt, men for 14-årige Ida Østergaard var det et spændende bekendtskab.

Annonce

Udfordrende
“Det var meget lærerigt at være af sted. Lærerne var gode til at gøre undervisningen spændende,” fortæller Ida, inden hun fortsætter:
“Vi lærte meget om, hvordan og hvorfor tsunamier opstår. Der var meget teori, men vi lavede også forskellige forsøg med en tsunami-maskine. Man fik lært rigtig meget på kort tid, og jeg tror ikke at jeg ville have lært det samme, hvis det var foregået på Rødovre skole,” siger hun.
Til januar måned næste år er det kvikke elever fra Rødovres 9. klasser der skal af sted på Science Camp.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top