Avarta på tiltrængt vinterpause
avarta-HIK_09_300912_BP.jpg
Foto: Arkiv
Fodbold Efterårssæsonens sidste kamp i 2. division øst endte med en skuffelse for Avarta. Holdet tabte 1-0 på udebane til bundholdet Svebølle og går på en tiltrængt vinterpause med fire point ned til nedrykningsstregen.

Svebølle-Avarta 1-0 (0-0)
1-0 Kasper Schultz (63’)
Udvisning: Kasper Schultz (63’)

Det har været et vanskeligt efterår for Avarta i 2. division øst. Fire sejre og blot 14 scoringer på 15 kampe er resultatet for de grønblusede, der derfor har noget at arbejde med i den forestående vinterpause.

Annonce

Svebølle havde inden søndagens kamp blot vundet tre kampe, så Avarta var – set ud fra stillingen – favoritter mod det vestsjællandske mandskab.

Det var dog alligevel hjemmeholdet, der kunne glæde sig over sejren og de tre point efter Kasper Schultz’ scoring næsten halvvejs i anden halvleg. Samme spiller blev dog præsenteret for det røde kort umiddelbart efter. Han fejrede scoringen ved at hovere over for Avartas trænerbænk og modtog hans andet gule kort i kampen.

”Svebølle bragte sig foran 1-0 efter et frispark, og i samme omfang fik de også et rødt kort. Det fik vi ikke udnyttet, men vi havde masser af spil i dag og kæmpede egentlig også fint for det. Det var nogle drenge, der kæmpede, hvad de kunne, men desværre var det igen samme sang; vi styrede spillet og havde masser af chancer, men udnyttede det ikke,” siger cheftræner Christian Grønbæk.

Hårdt ramt af afbud
Avarta var til kampen ramt af afbud fra en række profiler, og det er selvsagt ikke den bedste optakt til en vigtig kamp.

”Vi var bare ikke farlige nok, samtidig med vi også var hårdt ramt af, at Morten Seifert Bierrings, Morten Johansen, Henrik Volquardsen og Mohammed Ali var ude. Så en håndfuld af de spillere, der normalt har rutinen, var ude, og de yngre drenge måtte tage over,” udtaler Grønbæk og fortæller om en lige kamp.

”Vi havde chancerne, men man skal turde skyde på mål. Kampen i dag kunne være gået begge veje.”

Kampen mod Svebølle betød samtidig afslutningen på en efterårssæson, som endte ud med, at Avarta blot er fire point over nedrykningsstregen – fire point mere end netop Svebølle.

”Vi har haft et godt forspring, som nu er svundet lidt ind. Det, kan man godt synes, er lidt negativt, men det er – i forhold til stregen – faktisk seks point bedre end sidste sæson på samme tidspunkt. Der skal arbejdes hårdt i vinterpausen, men sidste år lå vi under stregen, så det er væsentligt bedre i år,” siger Avarta-træneren og fortsætter.

”Vi skal bruge vinteren på at dygtiggøre os og gøre holdet skarpere. Vi skal måske også finde en, der kan score nogle mål. Men 2. division er bomstærk, og i Avarta køber man ikke bare en angriber til en masse penge. Vi skal løse det som et hold og få spillerne til at forstå taktikken, men vi vil også kigge efter en eventuel forstærkning.”

Angriberne skal på måljagt
Avarta har scoret under ét mål pr. kamp, og det kan langt fra være tilfredsstillende for holdets træner. Men set i forhold til antallet af point, er der alligevel en positiv vinkel til problemet.

”Det er rent faktisk fantastisk, at vi på få mål har vundet det antal point, vi har. Det er en kvalitet, at vi har så mange point, selv om vi kun har scoret 14 gange på 15 kampe,” udtaler Grønbæk, der helst vil uddele kollektiv ros i stedet for at analysere enkelte spillere.

”Forsvars- og midtbanespillerne har leveret efter standard, og angriberne skal score flere mål, selv om de arbejder for det. Hvis man skulle forbedre noget, så er det, at angriberne skal sætte boldene ind i kassen, og så må midtbanen også gerne hjælpe til med at score flere mål. Så jeg vil gerne fremhæve holdet, der har været med til at arbejde hårdt og været med til at skabe kampene.”

Anfører-vikar har imponeret
Morten Seifert Bierrings er Avartas normale anfører, men forsvarsspilleren Henrik Volquardsen har Seiferts fravær vikarieret som anfører.

”Henrik Volquardsen har som vikar gjort det rigtig godt, og han kan spille både back og center. Han har spillet center i år og har på den måde været med til at tage ansvar for holdet, da han spillede back i sidste sæson. Han har løst opgaven fint,” slutter Christian Grønbæk efter et skuffende nederlag på 1-0.

Der venter nu en vinterpause på knap fem måneder. Avarta indleder nemlig først forårssæsonen mandag den 1. april 2013 kl. 15 med en decideret skæbnekamp på udebane mod Herlev. Avarta har på 12. pladsen tre point mere end naboerne og kan derfor med en sejr få mere luft til de nederst placerede hold i 2. division øst.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top