Annonce

Alt for få tjekker deres blodtryk
aeldre_dag_2012-7.jpg
Det kan være en god idé at tjekke sit blodtryk, hvis man skal flytte eller skifte job. Foto: Red.
142 over 79 Alt for få får tjekket deres blodtryk regelmæssigt, advarer Hjerteforeningen i Rødovre, der mener, at faste lægebesøg kan redde mange liv.

Amalie L. Pedersen (praktikant)

Mere end hver fjerde dansker dør af en hjertekar sygdom. Men faktisk kunne en stor del af dem være undgået, hvis bare personerne havde målt deres blodtryk en gang om året. Sådan lyder i hvert fald tommelfingerreglen fra Hjerteforeningen, hvis du vil vide om du er i farezonen for at dø af hjerterelaterede sygdomme.
“Det er egentlig underligt, at man tjekker så mange andre ting regelmæssigt, men noget så vigtigt som sit helbred, det tror man bare per automatik er i orden,” siger Jann Larsen, der er formand for Hjerteforeningen i Rødovre.
Hjerteforeningen satte i forbindelse med Ældredagen fokus på hjertefejl og blodtryk. Man kunne få målt sit blodtryk i Rødovre Centrum og få gode råd om, hvornår man skal passe på.
Jan Larsen udtalte sig om, hvor tit man skulle få målt sit blodtryk.
“En gang om året!” Men hvor mange gør det egentlig?
“Ikke nok” svarede Jan Larsen højt og sikkert.
Hvis den der har for højt blodtryk for det at vide i tide, kan personen nå at omlægge sin livsstil, hvis det for eksempel er på grund af rygning eller dårlige spisevaner.
“Derfor er det vigtigt at måle sit blodtryk, hver eneste gang, der sker noget nyt i ens liv, der kan virke stressende. Især når du er ovre 50 år, hvor risikoen er større,” siger Jann Larsen.
Det er vigtigt at få målt sit blodtryk, da du ikke kan mærke det, som du kan mærke du er ramt af en ‘normal’ influenza.
“Jeg kan slet ikke understrege nok gange, hvor vigtigt det er at få målt sit blodtryk regelmæssigt, selv når man ikke føler sig syg,” siger Jann Larsen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top