Annonce

Åbenhed om budgettet er alfa og omega
erik-nielsen_11_02112_BP.jpg
Borgmester Erik Nielsen (A) mener ikke, at det er selvros, når kommunens budget bliver præsenteret i Rødovre Lokal Nyt. Foto: Brian Poulsen
debat Borgmester Erik Nielsen (A) svarer igen på kritikken af kommunens brug af annoncekroner

Af Erik Nielsen, borgmetser

Når Kommunalbestyrelsen har vedtaget et budget, er det vigtigt, at den åbent fortæller om, hvad det indeholder. Borgerne i Rødovre skal vide hvilke prioriteringer, der er foretaget. Ifølge den kommunale styrelseslov har kommunerne da også en forpligtelse til at informere om budgettet. Rødovre Kommune har i rigtigt mange år haft en god tradition for at informere om budgettet i den lokale avis, hvor det også får et par ord med på vejen af formanden for Kommunalbestyrelsen.

Annonce

Risiko for lukkethed
 Derfor var jeg også noget overrasket over at læse konservative Kim Drejer Nielsens (KDN) indlæg i sidste uges udgave af lokalavisen. Han kritiserer Rødovre Kommunes informationsindsats om budgettet og mener, at der er tale om selvros. Nogle gange kan man komme til at gå i lidt for små sko. Hvis man ikke vil give plads til den vigtige informationsindsats om budgettet, risikerer man at skabe en lukkethed omkring Kommunalbestyrelsens arbejde, som er usundt for et lokalsamfund. Budgettet er jo det økonomiske fundament for kommunens udvikling og den service, som borgerne møder i hverdagen – f.eks. ældrepleje, børnepasning og folkeskolen. Det skal der være åbenhed om.

Fortjener ros
 Som formand for Kommunalbestyrelsen har jeg delt roser ud til både medarbejderne, der har udført et godt arbejde i forbindelse med budgetlægningen, og de politiske partier, der er gået konstruktivt til budgetforhandlingerne. Hvis KDN mener, at det er selvros, må det stå for hans egen regning.

Kommentarer

1 kommentar om “Åbenhed om budgettet er alfa og omega”

  1. Eigil Johannesen siger:

    Vorherrebevares liste C !
    Flertallet i kommunalbestyrelsen kan med rette “rose sig selv” for veludført arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top