Annonce

200 ældre venter på pladser til datastuerne
datastue_06_021112_BP.jpg
Mange ældre har allerede fundet vej til de nye datastuer, men mindst 200 er på venteliste, hvilket er bekymrende så tæt på skæringsdatoen for, hvornår de fleste ting digitaliseres. Foto: Mange ældre har allerede fundet vej til de nye datastuer, men mindst 200 er på venteliste, hvilket er bekymrende så tæt på skæringsdatoen for, hvornår de fleste ting digitaliseres.
med på bølgen De nye datastuer for ældre er en succes, men man kan ikke sige det samme om manglen på pladser. 200 ældre står lige nu i kø til undervisning få måneder før deres pensionsinformationer bliver digitaliseret.

200 ældre står netop nu på venteliste til de nye datastuer. Da stuerne åbnede, blev der sat fokus på den nye mulighed, og mange ældre var opmærksomme på vigtigheden af at lære at bruge IT inden 2013, hvor de fleste af deres kontakter med det offentlige og pensionsselskaber bliver digitaliseret. 
I Rødovre er der derfor sat gang i et nyt projekt til ældre, der ikke ligefrem er  de bedste venner med computeren. De kan nemlig få undervisning af frivillige på deres alder, i en de vigtigste ting såsom at kunne komme i kontakt med omverdenen over Internettet, og endnu vigtigere, at kunne få deres penge udbetalt. Tilbudet om undervisning er så populært, at 200 ældre må vente for at få den vigtige undervisning.
“Det er vigtigt at de ældre ikke bliver hægtet af,” udtalte viceborgmester, Jan Kongebro på Festpladsen i Rødovre Centrum.
 
Opmærksomhed på ældre
Men det er præcis, hvad SeniorRådet frygter er i gang med at ske.
“Jeg kan godt blive urolig for, hvor mange ældre, der ikke har en computer derhjemme, eller som ikke rider med på It-bølgen. 200 på venteliste plus dem, som ikke har meldt sig endnu, det er altså rigtig mange, og der har kommunen et ansvar for at hjælpe dem ekstraordinært, når der bliver brug for det næste år, for jeg tror ikke, at en ny datastue kan løse det alene,” siger formand for SeniorRådet, Ruth Mørk.
Viceborgmester, Jan Kongebro og Ruth Mørk er dermed enige om, at det er vigtigt, at de ældre får undervisning, men også at have fokus på dem, der ikke har fået det endnu.
“Det er et område vi er opmærksomme på,” lover viceborgmester Jan Kongebro.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top