Annonce

Vestegnens kulturelle luftkastel
Billede2.jpg
Vestegnen har startet sin egen kulturkamp med en stor konference på Arken om kulturens muligheder for regionen. Foto: Presse
kulturkamp Arken dannede de kunstneriske rammer, da otte kommuner på Vestegnen i lørdags søsatte et luftskib ladet med kulturelle drømme. Hvor højt det flyver, afhænger måske ikke af, hvor højt de sigter, men om de kan holde benene på jorden.

Kunstværker for millioner prydede væggene, da 150 kulturnøglepersoner skød et kæmpe kulturprojekt i gang. Det skal bevise, at Vestegnen er bedre end sit rygte, og udvikle Vestegnen som ny kulturregion.
Kunstneren Erik Clausen hyldede den fri tanke og opfordrede Vestegns-kommunerne til at skrive historien om.
Det havde han selv gjort med sin egen barndom.
Som afslutning på dagen leverede freestyle-rapperen Per Vers på stedet en poetisk opsummering af hele konferencen. Men de var også de to ene-ste folkelige indslag.
Dagen blev kickstartet med kortfilmen ‘Vestegnens stemme’, hvor man blandt andet møder en mand, der hygger om sin båd i Vallensbæk havn.
Fred være med det, men der er nok lige så langt mellem bådejerne på Vestegnen, som der var mellem dem med dårlig uddannelse, dem fra de sociale boligbyggerier, og ikke mindst dem, som er bærere af nogle af de nye kulturer, der kan gøre Vestegnen til noget unikt.
Faktisk var der ikke én eneste at finde blandt de kommunalt ansatte og folkevalgte i sølvbryllupsalderen, der udgjorde de såkaldte kulturnøglepersoner.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top