Annonce

Vent med eventyret
bratt-gratton_RMB-SJYSKE13_061011_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Ishockey Står det til cheftræner i Rødovre Mighty Bulls, Brad Gratton, venter de helt unge spillere med at tage på eventyr i det store udland. Læretimerne skal hellere tages hjemme i den danske liga, hvor konkurrencen er større.

Hvert eneste år, når sæsonen er forbi og sommeren er det ganske danske land, er der unge danske spillere, der vælger at tage på eventyr i det store udland. Nogle vender dog hurtigt hjem igen.

Rødovre er traditionelt en af de danske klubber, der er bedst til at opfostre og udvikle de håbefulde talenter. Træner for Migthy Bulls, Brad Gratton, ser allerhelst, at talenterne udskyder den eventuelle udenlandsrejse.

Annonce

”Det er vigtigt for mig og organisationen at udvikle de unge spillere – for eksempel Matias Lassen. Forhåbentlig bliver han i Rødovre, når hans toårige kontrakt udløber. Jeg kan godt forstå, at nogle vælger at rejse væk og tage en chance. Men det pudsige er, at de fleste af dem kommer tilbage igen. Det er ok at se verden og noget forskelligt hockey,” siger han og fortsætter.

”Jeg mener bare, at du skal være en speciel type spiller for at tage over til for eksempel Nordamerika og passe ind. Gutterne skal hellere blive herhjemme og udvikle sig, og når de så bliver 22-23 år, kan de tage ud og prøve eventyret.”

Græsset grønnest i Danmark
Der er blevet mere og mere plads til unge spillere rundt om på de danske ligahold – specielt efter krisens opståen. Chancen for spilletid er derfor blevet større herhjemme.

”Hvis du er 17, 18, 19 eller 20 år og får istid, hvorfor så ikke blive her. Det er bedre at blive her og få spilletid i den danske liga, end at tage til Sverige og spille U20, og hvem ved, hvor meget spilletid du får. Selv om du skulle få spilletid, så bliv stadig i Danmark, for ligaen vil være mere konkurrencepræget,” vurderer Gratton, der samtidig pointerer, at udlandseventyret ikke altid bliver en succes.

”Jeg forstår bare ikke, hvorfor gutterne flyver af sted. Græsset er ikke grønnere på den anden side. Man ser tit, at hvis noget sker i udlandet, kommer de tilbage igen og skal begynde forfra. Når du er 17-21 år, bliv her, udvikl dig, og hvis du så synes, tiden er den rigtige til at tage af sted, så gør det.

De to 19-årige spillere, Mathias Bau og Sebastian Bergholt, er unge talenter hos Mighty Bulls, der har valgt at blive i Vestegnsklubben – i hvert fald for en stund.

”Spillere som ’Bau’ og ’Bergie’ kunne sikkert tage andre steder hen og spille U20 eller lignende. Men de får istid her, og det er en bedre liga. Vi vidste ikke, at Nikolaj Zorko, som vi signede i sommers, ville af sted. Vi ville gerne have udviklet ham og givet ham spilletid,” siger Brad Gratton.

Skal have chancen
Han har efterhånden fået slået sin ishockeyfilosofi fast i Rødovre; at bruge og udvikle holdets unge spillere.

”I sidste sæson var der ikke mange, der troede på meget spilletid til de unge, men de spillede. Jeg tror på at bruge mine unge spillere, og hvis jeg ikke bruger dem, vil der være en grund: de er ikke gode nok. Så simpelt er det. Men man skal give drengene en chance.”

Gratton er nemlig af den overbevisning, at læring i en helt ung alder modner til den videre ishockeykarriere.

”Man bliver nødt til at teste spillerne af på isen. Hvis de kan klare det, kan de udvikle sig, hvis de selv er villige til det. Hvis en spiller går ud og laver fejl på fejl, kan du ikke udvikle den pågældende. I sidste sæson imponerede alle de unge – også selv om jeg satte dem fire-fem skift på bænken i træk, så var de klar til opgaven,” siger Brad Gratton og slår fast.

”Jeg er ikke den type træner, der kun spiller med en eller to kæder. Du er nødt til at få dem ud på isen.”

Kommentarer

1 kommentar om “Vent med eventyret”

  1. Hanshý siger:

    Han har fuldstændig ret, men jeg frygter at der er nogen som lover de unge og deres forældre Guld og grønne skove. Det er synd for de unge som det går udover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top