Annonce

Unødigt spændende sejr
roedovre_bk_damer-damsoe_17_271012_BP.jpg
BK Rødovres damer vandt 5-4 i lørdagens lokaldeby hjemme mod FC Damsø. Det blev dog unødigt spændende. Foto: Brian Poulsen
Fodbold FC Damsø fik én på hatten i lokalderbyets første halve time, men herefter kæmpede gæsterne sig tilbage ind i opgøret mod BK Rødovre, der endte med at vinde 5-4. Det blev dog unødvendigt spændende med kampens fremskred.

BK Rødovre-FC Damsø 5-4 (5-2)
1-0 Kimmie Christensen (1’)
2-0 Heidi Christoffersen (11’)
3-0 Kia Brøndum (24’)
4-0 Charlotte Knøfler (30’)
5-0 Heidi Christoffersen (33’)
Tilskuere: ca. 100

Det var ikke til at se, at der var tale om et topopgør i Københavnsserien, da BK Rødovres damer lørdag på hjemmebane tog imod 2’eren fra FC Damsø. I hvert fald ikke i kampens første tredjedel.

Annonce

Hjemmeholdet fik nettet til at blafre hele fem gange på 33 minutter, og så syntes kampen totalt lukket. Men gæsterne ville det imidlertid anderledes på en smuk – men kold – weekenddag. Med lidt hjælp fra Rødovres fejl kæmpede holdet sig tilbage og fik reduceret fire gange.

BK Rødovre tog sig nogle gevaldige blundere i slutningen af første halvleg, og det hjalp FC Damsø tilbage i kampen, der nåede at reducere to gange inden for to minutter inden pauseteen.

Store jubelscener
I anden halvleg kom BK Rødovre ikke frem til nær så mange chancer som i første. Og da udeholdet fik scoret til 5-4 med 10 minutter igen, stod resten af kampens menu på stormløb mod hjemmeholdets mål. BK Rødovre holdt dog stand og fik lukket godt af i bageste geled.

Det var derfor med enorme jubelscener, at de rødblusede spillere kunne række armene i vejret og fejre sejren på 5-4 i lokalderbyet mod rivalerne fra FC Damsø.

Det blev unødigt spændende, men så var der også lidt underholdning til det pæne antal tilskuere.

Det var en svært begejstret træner for BK Rødovre, Christian Busch, vi talte med efter den store sejr. Omvendt ærgrede han sig over kampens udvikling.

”Det var en kamp, hvor vi spillede fantastisk fodbold i de første 25 minutter, og så skete der det, der typisk sker, når et hold er foran 5-0. Vi faldt, og spillet fungerede ikke rigtigt. Damsø var gode til at udnytte, at vi faldt sammen, og i slutningen af første halvleg fik de reduceret et par gange – det var slet ikke godt nok,” siger han efter matchen.

”Det blev en lidt rodet kamp, og mentalt var spillerne påvirket af at tænke på, ’bare de nu ikke scorer’ – frem for at tænke på, hvad man selv skal gøre. Det er klart det mentale, der gør, at man bliver bange for at spille fodbold.”

Heldet forsvandt
Udeholdet straffede prompte fejlene fra BK Rødovres side, og så åbnede kampen lige så stille og roligt op.

”Det held vi havde i de første 25 minutter, havde vi ikke i resten af kampen, og de fik et par nemme mål. Men de første par mål, de fik, var på personlige fejl, og fordi man ikke orienterede sig, før man stod i situationen,” udtaler Busch.

Holdet har stået for stabilt spil igennem efterårssæsonen, men det var bestemt ikke tilfældet i lørdagens opgør.

”Folk fik lidt for pengene i dag, og det var ikke godt nok af os, at vi skabte den situation. Men vi har spillet meget, meget stabilt i de syv kampe, vi har vundet. Nu spillede vi lidt ustabilt i den sidste halvdel i denne kamp, og det må man tage med. Vi vandt en meget vigtig lokalkamp og fik tre point og kan stadig afgøre det hele,” lyder det fra træneren.

Stor dag for holdet
Kampen mod FC Damsø blev overværet af op mod 100 tilskuere, og det gik bestemt ikke ubemærket hen hos spillerne og træneren.

”Der var en fantastisk opbakning og helt vildt, at der kom så mange mennesker og så på. Det var en stor oplevelse og en stor dag for pigerne, og der plejer kun at stå meget få mennesker til kampene. Der var måske kun et par piger, der havde spillet for så mange mennesker før,” siger Busch.

På næste lørdag skal BK Rødovre, som afsløret af træneren, møde BK Hellas på udebane i den sidste kamp. Får holdet minimum uafgjort i kampen, er førstepladsen stensikkert i hus.

”Vi skal møde Hellas, som ikke rigtig har så meget at spille for. Det er en kamp, hvor vi på papiret er bedre spiller for spiller, og det skal vi selvfølgelig udnytte. Så vi vil gøre tingene færdigt på lørdag,” slutter Christian Busch.

Anfører for BK Rødovre, Heidi Christoffersen, blev holdets topscorer i kampen med to scoringer. Kampens dommer var i øvrigt Lars Gerner, der er tidligere FIFA-dommer.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top