Annonce

Ung og presset
unge-gruppe5_011110_BP.jpg
Foredraget afholdes på adressen Slotsherrens Vænge 2A fra kl. 17.00 - 19.00. Foto: Modelfoto, Brian Poulsen
den gode samtale Næstefter 'Gangnam-dansen', er 'Silent-message', hvor unge via tavse beskeder løfter sløret for deres inderste problemer, tidens helt store Internetfænomen. Men i mange tilfælde kan det være meget bedre at snakke højt om de svære tanker. Torsdag den 1. november mødes unge og snakker om forventninger.

Har du svært ved at leve op til andres forventninger, og hvad med dine egne?
Torsdag den 1. november danner Rødovre Frivilligcenter rammen om et spændende foredrag, der er målrettet unge i alderen 12-18 år. En alder, hvor det kan være mere end almindeligt svært at håndtere egne og andres forventninger. I værste fald kan det betyde at de unge isolerer sig, føler sig ensomme og får lavt selvværd. Hvordan man som ung kan få det godt med sig selv også i teenageårene, giver Christopher Schmitz et spændende bud på.

SSP-konsulent
Han har mange års erfaring i arbejdet med forældre og unge, både som SSP-konsulent, gadeplansmedarbejder og som leder indenfor behandling og psykiatri.
“Som ung, kan livet opleves som “et smalt sted” mellem et forventningspres fra omgivelserne og et forventningspres fra en selv. Forventningspresset handler om, at indfri et nærmest uendeligt potentiale om, “at alle kan, hvis de vil”. I jagten på at indfri forventningerne og dermed opnå “det gode liv”, kæmper mange unge med psykiske problemer, som de forventes at håndtere selv,” siger Christopher Schmitz.

Annonce

Samtalegrupper
I Rødovre Frivilligcenter har man haft flere henvendelser både fra unge og deres forældre, som har efterspurgt muligheder for at de unge kunne snakke med andre unge om deres problemer.
“På denne baggrund igangsatte Selvhjælpsgrupperne i Rødovre Frivilligcenter et nyt projekt som vi kalder “Don´t be sorry”. Vi vil etablere samtalegrupper for børn og unge i alderen 12-18 år, hvor børnene kan tale om de sorger, problemer og glæder de har. Samtalegrupperne vil bestå af 6-8 børn samt 2 frivillige voksne, som vil deltage hver gang, og sørger for at det er rart og hyggeligt at være i gruppen. Samtidig vil de unge få mulighed for at udfolde deres kreative evner,” fortæller frivilligkoordinator, Trine Zangenberg.

Møder andre unge.
 I samtalegrupperne møder de unge andre unge der kender til problemer som lavt selvværd eller ensomhed, og meget mere. Det gode ved være en del af fællesskabet i gruppen er, at man kan dele sine inderste tanker og følelser, med andre der har det på samme måde. Det kan for mange unge være svært at tale med veninder, venner og forældre om det der er svært. I samtalegruppen møder de unge et frirum hvor alt kan siges, og det bliver behandlet med fortrolighed. Det er gratis og anonymt at deltage og alle oplysninger behandles fortroligt.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top