Annonce


Udvist efter indbrudstogt
politi-motorcykel_190911_BP.jpg
To polske mænd er blevet udvist fra Danmark. Igennem længere tid har de systematisk stjålet værktøj fra danske byggepladser. De to mænd blev anholdt her på Hendriksholm Boulevard. Foto: Arkiv
politi To polske mænd på 26 og 32 år er blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel og udvises samtidig fra Danmark for tyveri af værdier til 140.000 kr. De to mænd blev anholdt på Hendriksholm Boulevard.

Når Københavns Vestegns Politi foretager rutinemæssige standsninger af bilister, resulterer de heldigvis sjældent i sigtelser og anholdelser. En rutinemæssig standsning af et køretøj på Hendriksholm Boulevard i slutnin- gen af september måned gav imidlertid ikke bare pote, men jackpot. 
Da politiet undersøgte den polske bil, viste det sig, at den var proppet til randen med stjålet elværktøj. Politiet fandt også en nøgle i bilen, som tilhørte et hostel i Midt- og Vestsjælland. Her opbevarede mændene endnu flere tyvekoster. I alt fandt politiet værdier til 140.000 kroner.

På togt
De to mænd blev anholdt og sigtet for tyveri og mandag den 8. oktober stod de ansigt til ansigt med dommeren i Glostrup Ret. Mændene tilstod tyveri fra flere ukendte steder, blandt andet et byggemarked i Ishøj, hvor de fremgik af overvågningen.
De forklarede også, de var kommet til landet to dage før de blev pågrebet – den ene erkendte endda, at formålet med at være i Danmark var berigelseskriminalitet.
Dommen lød på tre måneders ubetinget fængsel og udvisning af landet med indrejseforbud i seks år.
“Retten lagde vægt på, at mændene er kommet til landet udelukkende for at stjæle, og at tyverierne virker planlagte og professionelle,” siger anklager Mie Kjær. Hun henviser til, at retten derfor vurderede, at mændene kunne udvises efter EU’s Opholdsdirektiv, fordi de udgør en tilstrækkelig alvorlig trussel, der berører en grundlæggende samfundsinteresse.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top