Annonce

Ubesejret på udebane
RMB-AaB-QF1_16_230212_BP.jpg
Foto: Arkiv
Ishockey Rødovre Mighty Bulls er fortsat ubesejret på udebane i den nye sæson, efter det fredag blev til en straffeslagssejr på 3-2 mod Herning Blue Fox. På trods af dommermodstand, hentede tyrene to point ved straffeslags-specialisten Rasmus Astrups afsluttende finish. Vi har talt med Mikael Christensen.

Herning Blue Fox-Rødovre Mighty Bulls 2-3 STR
(0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 0-1)
21:51 1-0 Lasse Lassen (Davidson, Ganzak) pp1
22:39 2-0 Jordan Fulton (Jensen)
34:54 2-1 Mathias Bau (Allesøe, Smidt)
38:02 2-2 Mikael Christensen (Bau, Schultz)
65:00 2-3 Rasmus Astrup STR
Udv.: HBF 3×2, RMB 5×2
Skud: 31-30 (7-10, 11-10, 8-8, 5-2)
Tilskuere: 1.189

”Vi blev snydt for et mål ved stillingen 2-0 til Herning. Alle i hallen kunne se, at pucken var inde, undtagen dommerne. Jeg har aldrig set noget lignende. Det var fuldstændig vanvittigt, at de ikke dømte mål til os. De var åbenbart de eneste fire i hele hallen, der ikke så den inde. Jeg snakkede med nogle efter kampen – også Herning-spillerne – og de lavede lidt sjov med, at vi ikke fik målet.”

Annonce

Frustrationen over et annulleret mål til Rødovre – scoret af Adrian Ekström – i anden periode er tydelig, da vi taler med Mikael Christensen efter 3-2-straffeslagssejren i Herning. Han var ikke den største fan af aftenens dommerkvartet – med Søren Reis og Asger Krog i spidsen.

På trods af det annullerede mål, var det alligevel Rødovre Mighty Bulls, der løb af med sejren – to point – efter to afgørende scoringer af Rasmus Astrup i den afsluttende straffeslagskonkurrence. Tyrene havde ellers været bagud 0-2, men sadlede op og fik en uafgjort i ordinær tid.

”Det var meget jævnbyrdigt i første periode, og der var store chancer i begge ender. Fra starten af anden periode havde vi et undertal, og vi fik en udvisning mere, hvor de så scorede i fem mod tre. Så fik de et lidt mærkeligt mål til 2-0, hvor vi måske ikke så godt ud tilbage på banen,” siger Mikael Christensen på vej hjem i bussen.

Fandt motivationen
Nede med 0-2 til Herning på deres bane, er som regel ikke det bedste udgangspunkt, hvis man ønsker point med hjem fra den jyske hede. Men Mighty Bulls ville det anderledes denne fredag.

”I anden periode fik vi også nogle udvisninger, der ikke lige gik vores vej. I den forbindelse – og med det annullerede mål – kom vi lidt op at køre, og jeg tror måske, det motiverede os lidt. Vi kørte endnu hårdere på, og så fik vi scoret. Det var vigtigt at komme tilbage der, inden perioden var slut. Men det var en fuldstændig vanvittig dommerpræstation i anden periode,” raser ’TC’, som han kaldes i daglig tale.

Han scorede selv til 2-2 med under to minutter tilbage af anden periode.

”Michael Smidt kørte ud og skiftede, så jeg kom lidt ude fra. Mathias Bau har den i den anden side og kiggede egentlig ikke rigtig på mig. Han kørte rundt om målet og lagde en god aflevering. Jeg skød første gang fra seks-syv meters afstand, og pucken røg heldigvis lige ind,” lyder det.

Tredje periode endte ligesom første uden nogen scoringer. Men gæsterne viste umiddelbart den største vilje med stor fight og gå-på-mod.

”I tredje periode var det meget frem og tilbage. Vi kæmpede virkelig godt og var alle sammen motiverede på at skulle ind og vise noget efter tirsdagens kamp, som vi slet ikke kunne være tilfredse med,” udtaler Mikael Christensen.

Kølige Rasmus Astrup
På straffeslag har Rasmus Astrup vist sig at være lidt af en specialist. Mod Herning sprudlede han atter fra midten, og det udløste to mål fra Rødovres #24.

”Astrup er altid kølig på straffeslag. Det er fedt at have nogle, der kan gå ind og sætte de kasser. Herning startede med at score, og så kom vi lidt under pres. Astrup var den sidste til at skyde, og han scorede. Momentum skiftede lidt, og så satte han den køligt ind igen, og vi vandt,” forklarer Christensen og fortsætter.

”Det var en fortjent sejr, synes jeg, og fair nok fordeling af point. Herning kom foran 2-0, hvor vi så kom tilbage. Det kan godt forsvares, at de også fik et point. Vi var i hvert fald glade for to point.”

Mikael Christensen kommer fra Herning, så aftenens sejr var naturligvis ekstra speciel i den kontekst for den altid hårdtarbejdende spiller.

”Det er altid dejligt at score, og det er altid lidt mere specielt at score mod sin gamle klub,” udtaler han og prøver at forklare tyrenes succes på udebane i denne sæson med tre sejre ud af tre mulige (de sidste to med 3-2, red.).

”Jeg ved faktisk ikke rigtig, hvad jeg skal forklare det med. Det er ikke så meget, hvad der fungerer på udebane, men mere, hvad vi skal have ændret på hjemmebane. Men det skal nok komme. Det er først og fremmest virkelig vigtigt, at vi kan få de udebanesejre.”

Nye kædesammensætninger
Der var ændret i Mighty Bulls-kæderne til kampen, og for ’TC’ var det et vellykket træk fra cheftræner Brad Gratton.

”Efter tirsdagens kamp blev der ændret lidt i kæderne for at få lidt fornyelse. Jeg spillede sammen med Adrian Ekström og Mike Daugulis, og det gik meget godt. Vi er alle sammen spillertyper, der kæmper hårdt,” slutter Mikael Christensen.

Rødovre Mighty Bulls ligger efter seks kampe lunt på femtepladsen med 10 point – to point op og ned til henholdsvis SønderjyskE og Herlev Eagles.

Kaptajn Michael Smidt kom på pointtavlen for første gang i sæsonen, da han assisterede på Mathias Baus scoring til 2-1. Bau, der efter forlydender igen spillede en stærk kamp og med to point til følge.

Rødovre Mighty Bulls dedikerede aftenens kamp til afdøde Rune Diament, der er tidligere sportsjournalist på Rødovre Lokal Nyt og som har haft sin gang i Rødovre igennem hele sit blot 30-årige liv.

Næste opgør i AL-Bank Ligaen for Rødovre Mighty Bulls er på tirsdag, hvor lokalrivalerne fra Herlev Eagles tropper op i Rødovre Skøjte Arena med start kl. 19.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top