Svampe tager livet af træer på volden
traeer-volden_03_221012_BP.jpg
15 træer har indtil videre måtte lade livet på denne strækning ved Tårnvej. I løbet af en kort årrække forventes det at 20 mere må lade livet. Foto: Brian Poulsen
nye træer En svampesygdom har gjort sit indtog på en strækning af Vestvolden syd for Slotsherrensvej. Op mod 35 træer er ramt af sygdommen, og skal derfor fældes. Naturstyrelsen har afsat 100.000 kr. til beplantning af nye træer.

Svampesygdom kulsvamp har angrebet et stort antal træer ved voldgaden syd for Slotsherrensvej ud mod det åbne areal ved Tårnvej. I Rødovre Kommunes park og naturafdeling anslår man, at op mod 35 træer er syge i mere eller mindre grad, og dermed skal fældes.
Ved denne svampesygdom kan det være meget svært at se om træet er sygt, før det bogstaveligtalt vælter om. Afdelingsleder i Park og Natur, Lise Barsøe, forsikrer dog, at man som borger ikke skal være bange for at få et stort bøgetræ i hovedet.
“Man behøver ikke at frygte, at man får et træ i hovedet. Vi har helt styr på situationen og har regelmæssige tilsyn med træerne. Vi har haft en træeks- pert ude og kigge på træerne, så man behøver ikke frygte noget,” forklarer hun. 

Nye træer
Indtil videre er der blevet fældet 15 træer langs voldgaden, og det forventes at de resterende træer må lade livet indenfor en kort årrække. Det frodige område ved Tårnvej går ikke en træløs fremtid i møde. Natuyrstyrelsen har nemlig valgt at afsætte 100.000 kr. til reetablering af voldalleen.
“Der er en beplantningsplan for hele området, og på strækningen skal der genplantes røn,” siger Lise Barsøe, inden hun fortsætter:
“De nye træer skal plantes i plantesæsonen og helst i løbet af november måned,” slutter hun.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top