Annonce

Millionsvindel på Nyholms Allé
politi-1_130309_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Politiaktion Seks personer er anholdt i en sag om svindel for mindst 35 millioner kroner. Hovedmændene blev anholdt i en virksomhed på Nyholms Allé.

Politiets særlige bandeenhed Task Force Øst slog i tirsdags til mod flere adresser i københavnsområdet. Seks personer blev anholdt og tre personer er efterfølgende blevet fremstillet i Grundlovsforhør.

Sagen handler om groft skattesvig. De anholdte personer er sigtet for at have snydt det offentlige for flere millioner kroner i moms, skat og arbejdsbidrag. Anholdelserne og aktionen er sket i tæt samarbejde med Københavns politi, Københavns Vestegns Politi og Skat.

Annonce

Anholdelserne er sket efter længere tids efterforskning, og politiets særlige bandeenhed Task Force Øst havde ved tirsdagens aktion slået ring om en virksomhed på Nyholms Allé.

”Vi har lige nu fire anholdte, som vi betragter som bagmænd i en stor sag om kædesvig. Sammenlagt sigter vi for ikke under 35 millioner kroner. Vi har efterforsket i lidt over et halvt år, og vi har i dag (i tirsdags, red.) fokuseret på en virksomhed i Rødovre,” udtalte efterforskningsleder Lisbeth Jessen i tirsdags til Ritzau. Vi har forsøgt at få en kommentar fra Lisbeth Jessen omkring aktionen i Rødovre, men det har ikke været muligt efter grundlovsforhøret.

Meget groft
Politiet betragter sagen som grov og meget organiseret, både med baggrund i beløbet samt med baggrund i politiets antagelse om, at op mod 100 medarbejdere har arbejdet sort i firmaet.

Taske Force Øst mener, at hovedbagmændene gennem der virksomheden Back Up Vest APS på Nyholms Allé, har unddraget det offentlige moms, kildeskat og arbejdsmarkedsbidrag for et beløb af ikke under 25 mio. kr.

To fængslet
I onsdags blev tre af de seks anholdte personer fremstillet i grundlovsforhør. Her valgte dommeren at fængsle to mænd på 42 og 46 år i tre uger. Den sidste anholdte person blev løsladt, da dommeren ikke anså hans rolle i sagen som betydelig.

Politiet mener ikke, at de anholdte har direkte tilknytning til rockermiljøet.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top