Annonce

Sætter hjul under politistationen
politi_kaerene_camper-1.jpg
Politiassistent Khalid Jahlal viser udstyret frem for borgmester Erik Nielsen. Tanken er, at mobilstationens betjente går i dialog med beboere, unge, kommunale gademedarbejdere, eller hvem der kan bidrage til at skabe orden og tryghed. Foto: Red.
politi Københavns Vestegns Politi har fået en rullende politistation. I sidste uge gjorde den holdt i Kærene, hvor den de næste to år vil være at finde med jævne mellemrum. Den mobile politi-camper skal skabe tryghed i udsatte boligområder på hele Vestegnen, og den skal derfor pendle rundt mellem politikredsens kommuner.

Præriefolket i Kærene fik i sidste uge ny genbo, da politiet rullede ind i Nørrekær og trak håndbremsen. Den mobile politistation er søsat på forsøgsbasis, og i de næste to år vil den ombyggede autocamper køre rundt i hele politikredsen, og skabe tryghed hvor der nu er behov.
“Uro og kriminalitet er ikke et statisk fænomen, men flytter sig hele tiden – nu kan vi åbne en mobil politistation præcis, hvor vi mener, behovet er,” siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi.
Den mobileenhed skal først og fremmest skabe tryghed for borgerne på Vestegnen, og ifølge planen skal den mobile lokalpolitistation primært være tilstede og skabe tryghed i fire særligt udsatte boligområder – nemlig i Værebro i Gladsaxe, Avedøre Stationsby i Hvidovre, Hjortegården i Herlev og  Gadehavegaard i Høje-Taastrup.

På besøg i Kærene
Med jævne mellemrum vil den mobileenhed imidlertid også gøre holdt i Rødovre og det glæder vicepolitikommissær Anja Høpfner.
“Hele ideen er, at bussen skal bruges i de særligt udsatte boligområder, som vi har her i politikredsen. Når vi ikke bruger den i sub-områderne, kan vi i Rødovre Lokalpoliti få lov til at trække på bussen,” siger hun og tilføjer:
“Vi vil gerne ud fra vores politistation for at møde borgerne, der hvor de befinder sig, og med den nye mobile politistation har vi mulighed for at komme i kontakt med folk,” forklarer hun.

Annonce

Tyveri og hærværk
Synlighed og tryghed bliver to af mantraerne for det nye tiltag mod uro og kriminalitet i de særligt udsatte boligområder på Vestegnen. Den hvide politi-camper er dog ikke blot sat i verden for syns skyld. Vicepolitikommissær Anja Høpfner fortæller, at den mobile enhed fungerer som en ‘normal’ politistation.
Det er en fuldt fungerende politistation, hvor man kan anmelde tyveri, hærværk eller få en straffeattest, hvis det er det man har brug for. Der vil sidde to mand i bussen, når den er her i Kærene, og de kan hjælpe og svare på de spørgsmål borgerne nu skulle have,” siger hun.

Møde borgerne
Borgmester Erik Nielsen besigtigede politiets nye køretøj i Kærene, og han er ligeledes begejstret for det nye tiltag.
“Det er en spændende idé politiet har fået, med at have en mobil politistation man kan køre rundt i, og dermed møde borgerne, der hvor de er. Forståelsen af at møde borgerne er rigtig vigtig, og jeg har allerede mødt en positiv opbakning fra borgerne,” forklarede borgmesteren, imens han fik en guidet tur i den ombyggede autocamper.

 

FAKTA:

Københavns Vestegns Politi har søgt om penge til projektet fra en særlig pulje, som Rigspolitiet har afsat til ekstraordinære indsatser.
Der er nu bevilget fem millioner kroner årligt i to år. Mobilprojektet vil løbende blive udviklet og    vurderet indtil den   endelige evaluering i slutningen af 2013.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top