Annonce

Rødovres egen julemand
jeff-terminesi_RMB-soenderjyske_13_280912_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Ishockey Rødovre Mighty Bulls har fået deres egen julemand. Jeff Terminesi er nemlig blevet ’døbt’ julemanden af sine holdkammerater, og canadieren skiller sig også ud på andre områder. Vi tegner et portræt af backen.

”Drengene er begyndt at kalde mig ’santa’, og det har nok noget at gøre med, de vil prøve at fortælle mig, at ’hey, you are the good man’.”

De færreste var nok klar over, at canadiske Jeff Terminesi har fået kælenavnet ’julemanden’ af sine holdkammerater hos Rødovre Mighty Bulls. Ikke desto mindre er det virkelighed, og ’Term’ eller ’Termi’, som han normalt bliver kaldt, morer sig blot over den nye titel.

Annonce

Vi møder den smilende og imødekommende canadier dagen efter en straffeslagssejr over Frederikshavn på hjemlig is. Han begiver sig fluks ud i at fortælle om sin ishockeymæssige baggrund.

”Jeg havde interessen for ishockey allerede som helt lille. Min familie er meget engageret inde for sporten, og min far har selv spillet. Jeg så mange NHL-kampe og fik en stor interesse for sporten. Det lå meget naturligt for mig at begynde selv,” siger han.

”Da jeg voksede op, var jeg en stor fan af Joe Sakic. Jeg kunne lide den måde, han spillede på og lederskabskvaliteterne på isen. Han var ikke den mest prangende spiller, men var der altid for holdet, og det var noget, jeg beundrede.”

Chokolade i pausen
25-årige Jeff Terminesi er vokset op i Mississauga i staten Ontario. Byen er forstad til Toronto, hvor der bor cirka to og en halv million mennesker. Han er en kærkommen forstærkning til Mighty Bulls og har allerede vist prøver på sine kvaliteter. Men, som de fleste andre, er der plads til forbedringer.

”Jeg vil gerne forbedre mit skøjteløb, være hurtigere og stærkere med fødderne. Jeg er ikke den mest fysiske spiller, men jeg kan godt lide at sætte en god tackling en gang imellem og få tilskuerne med mig,” forklarer han.

”Min styrke er, at jeg har en god omgang med pucken og kan lide at lægge smarte pasninger. Jeg ser isen godt, og kan lide at sætte tingene op for de andre.”

Terminesi er, som allerede afsløret, ikke som de andre spillere på Rødovres hold. Han skiller sig ud i flere sammenhænge.

”Jeg er meget overtroisk, og på kampdage er jeg i denne sæson begyndt på noget nyt. Jeg spiser en halv Twix-bar mellem perioderne. Nogle af de andre kigger mærkeligt på mig, for de spiser selv et stykke frugt eller lignende, og så sidder jeg i hjørnet og kører en chokolade-bar ned,” afslører han med lidt morskab og fortæller videre.

”Jeg er nok en af de langsomste til at tage udstyr på. Jeg begynder tit lidt før alle andre. Det har noget at gøre med det her overtro, hvor jeg skal gøre tingene på en bestemt måde; have udstyret på i den rigtige rækkefølge og sørge for, at det sidder ordentligt. Det er en god ting og hjælper mig med at være mentalt forberedt inden en kamp.”

Golf i fritiden
Hans kvaliteter på en ishockeybane afspejler sig ikke i den fritidsbeskæftigelse, som han ellers har en stor passion for.

”Jeg er stor fan af golf i fritiden. Jeg bruger nok mest tid på at lede efter bolden i skoven, men jeg har en god tid med vennerne,” siger Jeff Terminesi, der satte sine ben i Europa for første gang nogensinde, da han landede i Danmark for et par måneder siden.

Opholdet i Danmark har indtil videre været en stor succes for backen, der dog har skullet vænne sig til et par ting.

”Udover størrelsen på banen, er den største forskel på Nordamerika og Danmark, at man har mere tid med pucken her. I Nordamerika er det mere ’dump and chase’, og jeg følte altid et stort pres på mig. Her har jeg mere tid til at finde holdkammeraterne og lægge en god pasning,” udtaler han.

”Der er heller ikke så mange slåskampe i Danmark. Det var lidt mærkeligt for mig, da jeg hørte, at man ikke bare kan smide handskerne og slås.”

Slås ikke
Canadieren er dog ikke den type, der kaster sig hovedkulds ud i slåskampe med modstanderne på isen. Det har den opmærksomme tilskuer nok også bemærket efter sæsonens første fire kampe.

”Normalt er jeg ikke den, der går ind i slåskampe. Der kan selvfølgelig godt opstå nogle situationer, hvis en spiller eksempelvis skubber til målmanden. Så må man bakke op om holdkammeraterne. Men jeg går ikke bevidst efter at komme op at slås.”

Det er blevet til to assister indtil videre i RMB-trøjen, og Terminesi har overordnet fået en god begyndelse på Vestegnen.

”Jeg har fået en god begyndelse i klubben. Jeg vidste ikke ret meget om kulturen og stilen herovre, så der var lidt, jeg skulle vænne mig til. Inden jeg ankom talte jeg med Andy Contois, og han har hjulpet mig med at være opmærksom på forskellige ting. Drengene på holdet har også været meget hjælpsomme med sproget og med at komme lidt omkring,” siger han og vil ikke spekulere over, hvilken plads Rødovre får i grundspillet.

Canadieren skrev under på en kontrakt for ét år, men det er ikke til at forudsige, hvad han beslutter herefter.

”Jeg tager en dag ad gangen og fokuserer på, hvad der foregår nu. Jeg vil gerne spille mange år endnu, mens jeg har kærligheden og passionen for sporten. Jeg vil bare fortryde, hvis jeg pludselig skulle give op og stoppe karrieren,” slutter Jeff Terminesi.

Anderledes indslag:

Øl eller vin? Øl.

Sol- eller skiferie? Solferie. Jeg falder altid på røven, når jeg er på snowboard, og det gør nas.

Steak eller fisk? Fisk. Jeg kan lide rejer, laks, krabbe, hummer. Jeg er en stor fan af seafood.

Action eller komedie? Komedie.

Pop eller rock? Country.

Yndlingsskuespiller: Will Ferrell og Jim Carrey.

Yndlingsfilm: Saving Private Ryan.

Yndlingsmusik: Phil Collins.

Yndlings feriested: Når jeg er i Canada, kan jeg godt lide at køre med drengene til en lille college-by med masser af søer. Så sidder man rundt om bålet om aftenen og fisker om morgenen. Det kan jeg rigtig godt lide.

Yndlingsret: Lasagne.

Favorit NHL-hold: Toronto Maple Leafs.

Yndlingssport udover ishockey: Fodbold, som jeg spillede, da jeg var mindre. Jeg har spillet mange forskellige typer sport i mit liv – for eksempel volleyball, baseball, golf og så fodbold.

Hvorfor spiller du med #26 på din trøje? Normalt foretrækker jeg #22, fordi min far spillede i det nummer. Det er vist et meget populært nummer på mange hold, så det er sjældent, jeg får muligheden for at få det. Jeg spillede også i nummer 26 i sidste sæson, hvor det gik udmærket, så det valgte jeg igen.

Fakta
Navn: Jeff Terminesi
Alder: 25 år
Født: Mississauga
Højde/vægt: 1,88 m/86 kg
Position: Back
Kælenavn: Julemanden eller Term/Termi
Tidligere klubber: Brampton Capitals (OPJHL), Mercyhurst University (NCAA), Victoria Salmon Kings (ECHL) og Tulsa Oilers (CHL)
Uddannelse: High School i Canada og en bachelor i criminal justice fra Mercyhurst University i Erie, Pennsylvania, USA

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top