Annonce

Rødovres ældre kan spare mere (op) end deres naboer
BF302-006.jpg
Alt for få tjekker deres pensionsopsparing før det er ved at være for sent. Foto: Bee-Line
penge Du tjekker olien på din bil, du tjekker prisen på dine forskrin- ger. Men hvornår har du egentlig sidst været til pensionstjek i banken. Det korte besøg kan nemlig forlænge og forsøde livet efter arbejdet.

Sjældent har et politisk forlig fået så meget opmærksomhed, som da skatteforliget for nylig blev vedtaget under stor mediebevågenhed.
I de følgende uger rasede debatten frem og tilbage, men hvad betyder forliget egentlig for dig?
Det har Nykredit i Rødovre Centrum regnet på, og bor man her i Rødovre, kan man faktisk spare flere penge end naboerne.
Det er nemlig ikke lige gyldigt hvor man bor, hvis man vil udnytte de muligheder, der er i den frivillige indbetaling af pension.
“Vi anbefaler alle vores kunder, at de skal være utrolig opmærksomme på, at fradragsretten på kapitalpensionsindbetaling stopper i 2013, så det er et rigtig godt tidspunkt at få kigget alle sine ting igennem, når man alligevel skal finde ud af, hvad man skal gøre,” siger Kim Kyhnauv, senior privatrådgiver i Nykredit.
Skynd dig. Han understreger, at Rødovreborgerne sammenlignet med eksempelvis naboerne i Glostrup kan hente næsten 500 kroner mere i fortjeneste på at indbetale maksimalt til ordningen inden årsskiftet.
“Men det er selvfølgelig meget individuelt, hvad der er en god idé at gøre, både nu og når der kommer en aldersopsparing næste år. Den er der ikke særlig mange, som ved, hvad betyder for deres økonomi, men det kan få stor betydning for borgerne” siger centerchef Maj-Britt Kjær.

Modregning
Kim Kyhnauv understreger, at især de borgere som modtager offentlige ydelser, bør lave en aftale med deres bank eller pensionsselskab.
“Der er rigtig mange ældre i Rødovre, som modtager offentlige ydelser. For dem er det ekstra vigtigt at gennemgå præcis, hvor meget det kan betale sig at sætte ind på en aldersopsparing, hvor man indbetaler allerede beskattede penge. Så skal man ikke betale skat, når man hæver dem, men man kan risikere en modregning i offentlige ydelser, hvis man ikke har styr på størrelserne af beløbene,” siger Kim Kyhnauv.

Annonce

Kom i god tid
Han undrer sig over, at så mange mennesker sender deres bil til service med jævne mellemrum, men bare lader deres pensionsopsparinger sejle deres egen sø.
“Ens livssituation kan ændre sig, renter og regler kan ændre sig, og i det hele taget kan ens drømme og behov også ændre sig i løbet af livet. Der er rigtig mange som kommer i årene lige før de skal stoppe på arbejdsmarkedet for at få lagt en plan, men det er tydeligt, at vi kunne have hjulpet meget mere, hvis de var kommet lidt før. Det ville gøre det nemmere for os, og ville sikre dem flere penge,” tør han godt love.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top