Annonce

Rocklegenden fra Auroravej
michael-artillery_06_051012.jpg
Michael Stützer er et levende bevis på, at det aldrig er for sent at udleve sine drømme. Med bandet Artillery rejser har verden rundt for at levere hård rock. "Jeg har heldigvis en forstående familie," siger han. I bandet spiller han i øvrigt sammen med sin bror Morten Stützer, der også er bosiddende i Rødovre. Foto: Brian Poulsen
musik i blodet I 80'erne spillede han på Orange Scene på Roskilde Festival, delte øvelokale med Metallica og blev sammen med bandet Artillery udvist fra Sovjet for 'vestlig opførsel'. Efter en lang kunstnerpause er bandet genopstået i en ældre og mere tyndhåret udgave, men det berømte touch har de stadig. Over 20 år efter de første gang bryd i gennem lydmuren, rejser de igen verden rundt, og deler musikalske øretæver ud.

Navnet Michael Stützer får højst sandsynligt ikke klokkerne til at ringe hos særlig mange borgere. Familiefaren fra Auroravej er dog langt fra en Hr. ‘hvem-som-helst’.  
Guitarist Michael Stützer er i sandhed en heavy pionér, der sammen med thrash metal-band Artillery, har lavet et bemærkelsesværdigt comeback på den danske musikscene.
Rockdrengene tordnede derudaf i slut 80’erne, og efter en lang pause er de nu genopstået fra de døde.
Ikke for at spille hyggemusik og give sporadiske koncerter, men for at surfe videre på den musikalske bølge de red på i 80’erne.
“Vi blev gendannet for nogle år siden, og siden har karrieren virkelig taget fart igen. Vi har faktisk lige så mange spillejobs, som da vi var på vores højeste i gamle dage,” forklarer Michael.

Fra Nykøbing til Rio
Artillery har stadig en solid skare af trofaste fans i Danmark, men det er primært i udlandet, at de dengang langhårede fyre hittede.      
Og den udenlandske interesse for det danske band, med Rødovre guitaristen Michael Stützer, er ikke blevet mindre med årene. Efter genforenin- gen står spillesteder og festivalarrangører verden over næsten i kø for at booke bandet. I sommer spillede bandet i Nykøbing Falster, men senere på året strenger Michael sin guitar op til en hæsblæsende turné.
“Til oktober er der turné i Østeuropa, lige som turen også går til England, Tyrkiet, Libanon og Israel. I november går turen tilbage til Brasilien og også Columbia, og i december gælder det krydstogtet ‘Barge To Hell’ mellem Florida og Bahamas,” fortæller Michael og tilføjer:
“Vi kommer ind i en periode, hvor der virkelig er fart på, men jeg har heldigvis en forstående familie der bakker mig op og en arbejdsplads der kan give mig fri,” siger han.

Annonce

Smidt ud af Sovjet
Den store interesse for Artillery skyldes naturligvis tidligere tiders meritter og dem er der mange af. Året 1989 var i særdeleshed et interessant år for thrash metal-bandet. Her oplevede de både at spille på Orange Scene på Roskilde Festival og blive udvist fra det tidligere Sovjetunionen.
“Det var da en fantastisk oplevelse at spille foran 30.000 mennesker på Roskilde Festival. Sanne Salomonsen skulle vist spille lige efter os, så det var ikke rigtig vores fans der stod foran os. De fle- ste ventede vist på hende,” fortæller Michael Stützer, inden han fortæller om udsmidningen i Sovjet.
“Vi var det første vestlige heavy metal band, der spillede i Sovjet før Murens fald – på en stor turné der hed ‘Next Stop Sovjet’. Folk var ellevilde med vores musik og jeg kan huske at de russiske fans ville op på scenen og ‘stage-dive’. Det synes det russiske politi ikke om, og vi blev senere smidt ud af landet, da myndighederne mente, at vi udviste det de kaldte for ‘vestlig dekadence’,” siger Michael i et grin.

Venner med Metallica
Historien fra Sovjet er bare en blandt mange gode anekdoter fra en vild tid i slutningen af 80’erne. Vi var på vores højeste, og vi delte sågar øvelokale med Metallica. Dengang var vi lige store, siden har de overhalet os lidt,” smiler Michael med let skjult ironi.
“Faktisk havde vi et rigtig godt forhold til Metallica. Vi var med på hinandens pladers takkeliste og James Hetfield (forsanger i Metallica, red.) besøgte os her i Danmark da vi havde pladereception på vores seneste album,” fortæller Michael med lidt stolthed i stemmen.     
Man kan læse meget mere om Artillery på www.artillery.dk

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top