Rivaler i topkamp
roedovre_bk_damer-damsoe_03_271012_BP.jpg
BK Rødovres damer møder lørdag FC Damsø i en direkte duel om førstepladsen i Københavnsserien. Foto: Brian Poulsen
Fodbold Det bliver en direkte duel om førstepladsen, når BK Rødovres damer og FC Damsøs ditto på lørdag mødes i en topkamp i Københavnsserien. Holdets midlertidige træner, Christian Busch, evaluerer sæsonens resultater.

Træner for BK Rødovres damer, Bo Fosgaard, måtte inden sæsonen på grund af sygdom overlade roret til Christian Busch, der har trænet herre- og drengespillere i 15 år.

Han har på flot vis coachet Rødovres bedste fodboldhold for damer frem til en foreløbig førsteplads i Københavnsserien. Den helt store test er på lørdag kl. 13, hvor rivalerne fra FC Damsø kommer til Rødovre Stadion.

Annonce

”FC Damsø er toer i tabellen, og vinderen af kampen er ikke sikker, men næsten, på at vinde rækken. Det er jo godt planlagt, kan man sige. Det er et lokalopgør og en kamp om førstepladsen. Det bliver en kamp, der i den grad kommer til at være præget af intensitet og nerver og historik de to klubber imellem,” siger Rødovre-træneren.

Forventer god opbakning
Der resterer blot to runder, inden vinderen er fundet. Resultatet af lørdagens kamp er derfor ekstra vigtig i forhold til det indbyrdes regnskab, da holdene er á point. BK Rødovre håber på god opbakning til lørdagens lokalderby.

”Pigerne har i samråd med mig arrangeret en event på Facebook, hvor de inviterer alle venner og bekendte, så der kommer gang i den. Vi forventer mellem 60 og 80 tilskuere til kampen, så det bliver en stor dag,” forklarer Busch.

Holdet har spillet ni kampe, hvoraf syv af dem er sejre. Det er en imponerende bedrift taget i betragtning af, at der herskede lidt vildrede inden sæsonen.

”Holdet mistede to profiler til netop Damsøs førstehold, som ligger i 1. division. Det var et stort tab, så man var lidt i vildrede inden sæsonen i forhold til, hvad der skulle ske. Man havde mistet to af de bedste spillere og træneren,” siger Christian Busch og fortsætter.

”Jeg sagde til pigerne til de første par træninger, at jeg ikke ville kunne lave mirakler på et halvt år, men jeg kunne måske være med til at ændre nogle taktiske ting. For mit eget vedkommende har ambitionen været at få struktur på det defensive, så vi står godt på banen. Det har gjort, at vi er det hold i rækken med det bedste forsvar.”

Kæmpe ros
Der har dog været en tendens til, at spillerne har svigtet at møde op til træning, inden Busch trådte til. Men han er blevet positivt overrasket over engagementet fra spillerne.

”Jeg vil gerne give kæmpe ros til spillerne for at prioritere deres fodbold. Der har været mange til træning hver gang, og de fungerer rigtig godt sammen socialt. Der sker tit det, at når man mister nogle profiler, så er der andre, der blomstrer op,” lyder det.

”Vi har ændret lidt på spillesystemet, således at vi spiller 4-2-3-1, som mange hold på lidt højere niveau efterhånden spiller. Vi har også ændret lidt på pladserne til nogle af spillerne, hvor jeg mener, at vi har fået mere ud af dem nu.”

Båret frugt
Præstationen skal ses i kontekst til, at resultaterne er kommet på 100 procent amatørbasis.

”Det er super godt af spillere, der ikke får penge for at spille eller har fri kontingent, samtidig med at mange har studier og andet. Det er tydeligt at se, at spillerne virkelig har prioriteret deres fodbold, og det har også båret frugt,” slutter Christian Busch, der, når han stopper som træner til nytår, håber på at fortsætte omkring holdet med for eksempel administrative opgaver.

Christian Busch forklarer desuden, at det er vigtigt for ham og holdet at vinde rækken. Ikke mindst for Bo Fosgaards skyld, da pigerne er meget glade for ham og har været bekymret under hans sygdomsforløb.

De seks bedst placerede hold i Københavnsserien går videre til et kvalifikationsspil om oprykning til Danmarksserien. Kvalifikationsspillet løber af stablen til foråret.

Profiler hos BK Rødovre:

Heidi Christoffersen
Anfører og angriber og vendte for et par kampe siden tilbage efter en skadespause.

Mathilde Thykier
Forsvarsdirigent og har gået forrest i denne sæson.

Rie Wittchen
En vigtig spiller på midtbanen.

Kia Brøndum
En god kantspiller, der laver mange mål.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top