Annonce

Rens filteret og spar penge
toerretumbler_01_061012_BP.jpg
Forbrugerrådets test viser, at det er en god ide at rense tørretumblerens mikrofilter efter i hvert fald hver tredje til fjerde tørring. Vil du undgå besværet med jævnligt at rense mikrofilteret, kan du investere i en tørretumbler med selvrensende system. Foto: Brian Poulsen
bolig "Elregningen vokser, når filtret fnugger til." Sådan lyder budskabet fra forbrugerrådet, der sidste fredag offentliggjorde en omfattende test af, hvor vigtigt det er at rengøre tørretumblerens mikrofilter.

Der står en i de fleste danske hjem, og den bliver flittigt brugt. Men det er desværre ikke alle, der husker at rense tørretumblerens filter, så tit som det har behov for.
Og det går lige så meget ud over pengepun- gen, som det skader miljøet. Faktisk påpeger Forbrugerrådet, at man kan spare 650 kroner om året på elregningen blot ved at holde filteret rent.
Det viser en test, Forbrugerrådets magasin Tænk har foretaget. Maskinens strømforbrug stiger nemlig hurtigt, hvis filtret ikke bliver gjort rent. Og det kan koste dyrt på elregningen.

To slags filtre
Mikrofilteret sidder typisk bag en lille låge nederst på tørretumbleren og skal altså ikke forveksles med det almindelige fnugfilter i døren.
Modsat fnugfilteret, som skal renses, hver gang maskinen har kørt, er det forskelligt fra model til model, hvor ofte mikrofilteret skal rengøres.
 
Stor stigning
Filteret skal rengøres, når indikatoren i displayet angiver det, men det gør den først, når maskinen har kørt op til syv gange uden rengøring.
Ifølge Tænk kan strømforbruget dog allerede begynde at stige markant efter en lille håndfuld ture, og efter syv ture uden rengøring er det steget med 50 procent. I stedet for at bruge 2,5 timer på at tørre tøjet bruger maskinen nu 3,5 timer.
 “Bruger du din tørretumbler seks gange om ugen, betyder det cirka 650 kroner ekstra på elregningen om året for en gennemsnitlig A-mærket tørretumbler, sammenlignet med, hvis mikrofilteret altid var rent. Hos nogle maskiner er stigningen ikke helt så kraftig, men efter otte tørringer uden rengøring, er det alligevel steget med 40 procent,” skriver Tænk.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top