Annonce

Protestaktion mod lukning
damhus-tivoli_30_051012_BP.jpg
Ny forening for bevarelsen af Damhus Tivoli vil lave en protestaktion med den annoncerede lukning af tivoliet. Aktionen finder sted foran indgangen til Damhus Tivoli den 21. oktober kl. 13.30. Foto: Brian Poulsen
Damhus tivoli Sæsonen i Damhus Tivoli slutter søndag den 21. oktober. Sympatisører og tilhæn- gere af det gamle tivoli, vil bruge dagen på at demonstrere over den annoncerede lukning af den lille forlystelseshave.

En kulturelperle med vigtig historisk betydning eller en sørgelig undskyldning af et tivoli uden fremtid? Meningerne om det 77-årige gamle tivoli ved Damhussøen deler vandene. Tivoliets ejer, Tommy Wessmann, ser ingen fremtid for det historiske tivoli, og han vil derfor rydde hele bulen, for i stedet at opføre boliger og lave et rekreativt område. Han har forelagt idéen til Rødovre Kommune, og her er borgmester Erik Nielsen (A) bestemt ikke afvisende.
Protesterne mod den annoncerede lukning har dog fået mange borgere på gaden. Der er indsamlet mere end 2500 underskrifter mod lukningen, ligesom flere Facebook-sider kæmper for at redde tivoliets fra lukning og nedrivning.

Aktion
Sæsonen i Damhus Tivoli slutter søndag den 21. oktober og på dagen, der måske kan blive den sidste, vil foreningen for Damhus Tivolis bevarelse, og en række af andre sympatisører, møde op i Damhus Tivoli for at skabe opmærksomhed om det lille tivoli.
“Vi tager derud på sæsonens sidste dag, for at vise at vi er mange personer der vil kæmpe for tivo- liets overlevelse. Det ville være trist for Rødovre, hvis tivoliet skulle lukke og erstattes med boliger. Derfor fortsætter vi kampen,” fortæller Frits Degner, der er en af initiativtagerne bag foreningen.

Annonce

Gratis karruseltur
Foreningen håber, at mange vil møde op på dagen. Den måske sidste dag i tivoliets historie, skal dog ikke være en sorgens dag, og derfor inviterer foreningen børn til en gratis tur i karusellen.
“Foreningen uddeler 100 gratis billetter til kørende forlystelser. Der uddeles en billet per barn som er ledsaget af en voksen,” siger Steen Petersen fra den nystartede forening.

Intet ligger fast
Indehaveren af Damhus Tivoli, Tommy Wessmann, ved på nuværende tidspunkt ikke, om Damhus Tivoli kører på sidste sæson.
“Indtil videre ligger tivo- liet der, men jeg ved ikke hvad de politiske forhandlinger munder ud i. Der er ikke lavet nogle aftaler endnu, så det er muligt at tivoliet også åbner til næste sæson,” fortæller Tommy Wessmann.
Damhus Tivoli har været i familiens eje siden 1935, og han er derfor også vemodig omkring tivoliets situation.
“Det er da sørgeligt, og der er mange følelser i spil. Min familie har haft tivoliet siden 1935, men vi taler 2012 nu, og der er ikke længere belæg for at drive tivoliet rundt. Damhus Tivoli er ikke længere tidssvarende og derfor skal der ske noget radikalt,” fortæller han.
Klik dig ind på rnn.dk og se fotograf Brian Poulsens billedserie fra Damhus Tivoli.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top