Annonce

Planter træer for nyfødte
jann-larsen2_310709_BP.jpg
Rødovre Kommune vil plante et træ for hvert nyfødt barn, ganske som Naturfredningsforeningen foreslog man gjorde foran Irmatårnet forrige sommer her i avisen. Foto: Arkiv
grøn idé Jo flere børn, der fødes i 2013 jo grønnere bliver byen. Rødovre Kommune vil nemlig plante et nyt træ for hvert nyfødt barn.

I 2011 blev de lokale familier forøget med børneskrig fra hundredvis af nyfødte børn. Gentager det sig næste år, kan byens borgere se frem til en langt grønnere kommune. Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti har afsat 800.000 kroner til etablering af solceller, men man har også reserveret et tilsvarende beløb til at plante et nyt træ for hvert nyfødt barn i Rødovre.
“Piet Hein skrev som bekendt, at ‘Du skal plante et træ. Du skal gøre en gerning’. Det tager vi helt bogstaveligt. Vi kommer til at plante et træ i Rødovre for hver nyfødt. Rødovres børn vil vide, at de i mange år frem – uanset hvor de ender i verden – har en helt konkret tilknytning til Rødovre. Træerne bliver et symbol på, at børnene har del i vores fælles fremtid,” siger Rødovres borgmester Erik Nielsen. Det er endnu uklart, hvor de mange træer skal plantes, men et kig i arkiverne giver et godt forslag. For flere år siden foreslog formand for Naturfredningsforeningen i Rødovre, Jann Larsen således, at man skulle plante et nyt træ, for hvert nyfødt barn på den store åbne plads bag Kaffetårnet, og kalde det for ‘Børnenes skov’.

Kommentarer

1 kommentar om “Planter træer for nyfødte”

  1. Lene Jeppesen siger:

    Skal man selv henvende sig om et træ, når man føder et og hvor langt tid kan man gå til bage i tiden for ny fødte. Mvh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top