Annonce

Ørnene skal stækkes
RMB-AaB-QF1_11_230212_BP.jpg
Foto: Arkiv
Ishockey Sæsonens første lokalbrag i Rødovre Skøjte Arena udspiller sig tirsdag aften, når Herlev Eagles besøger Rødovre Mighty Bulls. Straffehelten fra Herning, Rasmus Astrup, mener, at tyrene skylder tilskuerne en sejr.

I sidste uge lavede Mighty Bulls en omvendt ’højt at flyve, dybt at falde’, da holdet først blev udspillet med 1-5 på hjemmebane mod Aalborg, for dernæst at vinde 3-2 efter straffeslag i Herning.

Det er derfor på høje tid, at tilskuerne i Rødovre Skøjte Arena får valuta for pengene, og det kan passende ske, når lokalrivalerne fra Herlev lægger vejen forbi tirsdag aften.

Annonce

”Kampen går ikke i straffeslag ligesom i Herning. Nu skal vi have en sejr på hjemmebane – i ordinær tid. Det skylder vi tilskuerne,” siger Rasmus Astrup, der mestrede to scoringer i den afgørende straffeslagskonkurrence i fredags på heden.

”Vi er alle sammen klar på at vinde over Herlev. Selv om vi har været gode på udebane, må vi også snart vise noget på hjemmebane og tage nogle point.”

Bliver en god kamp
Lokalopgørene plejer at være fyldt med action, stemning og tætte dueller. Og det bliver ingen undtagelse i sæsonens første kamp mellem tyrene og ørnene.

”Vi plejer altid at have nogle gode kampe mod Herlev. De vil spille hockey, og vi vil spille hockey, så det skal helt sikkert nok blive en god kamp. Vi skal ud og spille vores offensive spil, som vi altid gør,” udtaler Astrup.

Rødovres powerplay har været et omdiskuteret emne i specielt sidste sæson. I den nuværende er der kommet forstærkning i form af to udenlandske backer.

”I Herning gik det ikke fantastisk i powerplay, men det gik ok. Indtil videre går det bedre i powerplay end sidste år; vi mangler bare lige at putte nogle kasser ind. Men vi skal nok bare gøre det mere simpelt med flere skud i stedet for en svær aflevering. Det arbejder vi på hver dag for at gøre det bedre,” kommenterer Rasmus Astrup.

Skal blive bedre
Han har lavet fem (1+4) point i seks kampe, og har dermed næsten ét point i snit. Alligevel er Astrup en smule selvkritisk, når det kommer til hans egen præstation i de første kampe.

”Det kan sagtens blive bedre, og det arbejder jeg også på hver dag. I sidste sæson synes jeg heller ikke, jeg kom fremragende i gang. Det tager lige et par kampe at komme i gang, og vi har heller ikke haft så mange træningskampe, så det skal nok komme. Det tror jeg på,” lyder det.

Til sidst spørger vi ind til hemmeligheden bag de succesfulde forsøg fra midtercirklen. Senest i Herning, hvor han som nævnt afgjorde kampen med to kasser.

”Ifølge målmændene har jeg et lidt specielt skud, når jeg kommer ned og skal skyde. I Herning lavede jeg stort set det samme, på nær at jeg driblede i andet forsøg, og så troede målmanden, at jeg ville skyde. Det plejer som regel at lykkes,” siger Rasmus Astrup og forklarer afslutningsvis om hans langsomme tempo ned mod målmanden.

Et skud, er et skud
”Jeg ved ikke, om det bare er mig. Men det er vel ligegyldigt, om du kommer derned på fem sekunder eller ét sekund. I princippet er et skud et skud, og det gælder om at placere den rigtigt. Og nu har jeg bare mere tid til at se, hvor målmanden står. Jeg har som regel en fast rutine afhængig af, hvordan målmanden står. Det er ikke fordi, jeg kører hele vejen og tænker over, hvordan jeg skal gøre det.”

Rødovre Mighty Bulls stiller op med samme kæder som i kampen mod Herning. Det vil blandt andet sige, at Rasmus Astrup fortsætter i kæde med Andy Contois og Jannik Karvinen.

Der meldes i øvrigt ikke om nogen skader eller sygdom hos Rødovre Mighty Bulls.

Kampen bliver ekstra interessant, da det er en direkte duel om, hvem der skal ligge højest i AL-Bank Ligaen. Rødovre har 10 point på femtepladsen – Herlev to færre på sjettepladsen.

Rødovre Mighty Bulls mod Herlev Eagles begynder – bemærk – kl. 19 i Rødovre Skøjte Arena. Kampens hoveddommere bliver Asger Krog og Thomas Lassen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top