Ny undersøgelse dumper Rødovres erhvervsklima
dumpet Dårlig adgang til kvalificeret arbejdskraft, for mange skatter, afgifter og gebyrer for lidt lokal planlægning for by- og erhvervs-udvikling og manglende åbenhed overfor brug af private leverandører. Dansk Industris liste over områder, hvor Rødovres erhvervsklima er dårligt, er meget lang.

I dag kan man se nogle af landets største kraner løfte sig højt over Rødovre Centrum. Skal man tro en ny undersøgelse fra Dansk Industri, er der ellers ikke meget plads til store armbevægelser for Rødovres virksomheder.
Faktisk er erhvervsmiljøet i Rødovre så dårligt, at byen målt på 44 forskellige parametre, som eksempelvis ventelister og åbningstider i institutionerne, kun indtager en samlet 91. plads ud af de 96 kommuner, som deltog i analysen.

Bedre betingelser

Annonce

 Det får nu de borgerlige til at kræve handling.
“Vi bør i Erhvervsrådet og i kommunalbestyrelsen diskutere, hvordan vi mere systematisk og målrettet forbedrer Rødovres erhvervsklima på alle 44 områder”, siger Kim Drejer, og fortsætter.
“Det er klart, at vi ikke kan øge den offentlige service før vi får et øget skattegrundlag. Vi må simpelthen sørge for, at erhvervslivet får Danmarks bedste betingelse for at skabe arbejdspladser,” siger Konservatives Kim Drejer Nielsen.  Han bakkes op af sin suppleant til kommunalbestyrelsen, Chris L. Jensen.
“Tidligere formand for skattekommissionen og tidligere socialdemokratisk skatteminister Carsten Koch har længe sagt, at virksomhedernes udgift niveau er nr. 1 faktor for virksomhederne. Det er lige til at skære i grundskylden og andre udgifter for virksomheder, boligejer og boliglejere. Men det er jo ikke kun fordi vi beskatter vores erhvervsklima ihjel. Vi leverer fx langt dårligere service end fx Herlev,” siger han.
Ingen jysk mark. Rødovres borgmester, Erik Nielsen, mener dog, at man skal tage undersøgelsen med et gran salt.
“For det første vil vi sætte spørgsmålstegn ved, at det er Dansk Industri, som skal bedømme, hvad der er godt for vores virksomheder. For det andet bygger undersøgelsen kun på 41 ud af Rødovres samlede 3000 virksomheder. Hvis der er nogen af dem, som har gode forslag til, hvordan vi kan forbedre os, så lytter jeg meget gerne,” siger Erik Nielsen og fortsætter.
“Jeg ville ønske vi kunne honorere enkelte virksomheders behov for udviklingsmuligheder, men Rødovre ligger ikke på en jysk mark, så det er svært. I stedet prøver vi at byudvikle og få stationsnære erhvervsområder, som gør det nemmere at tiltrække arbejdskraft,” siger Erik Nielsen, der ikke kan forstå, hvor DI har kommunens personskat med som et vigtigt parameter, men vægter god kernevelfærd lavt.
“Dansk Industri har en masse forslag til, hvad alle andre skal gøre for at skabe vækst for dem, men det gør vi allerede i Rødovre, og vi er blandt de bedste til at tiltrække nye virksomheder, så måske det var på tide, at de selv kom på banen. Alligevel giver nogle af parametrene da stof til eftertanke, som jeg må tjekke op på med vores erhvervsråd, selvom de endnu ikke selv har efterspurgt det,” understreger borgmesteren.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top