Annonce

Musikprisvinder satser på egen musik
vicky-singh1.jpg
Foto: Tobias Fonsmark
musik Han vandt Rødovre Musikpris i 2006, men debutpladen lod vente på sig. Den kom først i sidste måned, men for 33-årige Vicky Singh har ventetiden været det hele værd. Se musikvideo inde i artiklen.

Med klapsalver, rosende ord og en check på 30.000 gode danske kroner fik Vicky Singh tilbage i 2006 et musikalsk rygstød, der skulle sætte skub i hans musikalske karriere. Rødovres egen musikpris blev startskuddet til en musikalsk opblomstring for den unge musiker, men det var ikke som solist, at Vicky Singh slog sine folder i de efterfølgende år. Godt nok skrev han sange på livet løs til et album, men andre musikere havde også fået øjnene op Vickys åbenlyse talenter. Derfor han har i de sidste seks år brugt det meste af sin tid på at optræde i baggrunden som guitarist og back-up sanger for stjerner som Outlandish, Baby Woodrose og Ida Corr til Søs Fenger og Sanne Salomonsen.
“Jeg har altid vist, at jeg skulle lave en plade, men jeg har bare haft så travlt med alt muligt andet,” fortæller Vicky Singh, der er født og opvokset i Islev, men har rødder i det indi- ske.

Lærerig ventetid
Lysten til at skrive tekster og komponere egne numre har altid været der.  Alligevel skulle der gå mere end seks år, fra han modtog Rødovre Musikpris, til hans første album kom på gaden. Ventetiden har dog været det hele værd.
“Jeg har oplevet så mange fantastiske ting siden jeg vandt Rødovre Musikpris. Jeg har givet koncert sammen med Ida Corr på en strand i Cannes og stået på en scene sammen med Outlandish foran 40.000 ellevilde fans til en musikfestival i Marokko. Jeg har oplevet så meget som musiker, og det ville jeg ikke have været for uden,” fortæller den mørkgløede musiker med sikkerhed i stemmen.

Annonce

På egne ben
Nu er Vicky Singh imidlertid trådt ud af skyggen og ind i rammelyset. I slutningen af september måned udkom hans længe ventede debutalbum ‘Heartful of Hollow’.  På debutpladen er der masser af hjerte og melankolsk lyd. Musikken er følsom, men på en kraftig og rocket måde. Den melodiøse rock har en lyd, der minder om de sene 60’ere. Men selv om man kan ane inspirationer fra pop og en smule soul-kant, ligger lyrikken i albummets 11 sange langt fra glæde og lykkesaglighed, men dækker i stedet de mange andre sider af kærligheden – til både kærester, ikke-kærester, venner og familie.
“Hele processen med at skrive sangene, indspille og arbejde med dem, har været virkelig fed og inspirerende, så jeg vil bestemt gerne lave flere plader i fremtiden. Men lige nu fokuserer jeg på dette album – at få det ud til folk hvor end de er i Verden,” lyder det fra Vicky.

Drøm om vinyl
De 11 nye numre udkommer ikke i traditionel forstand. Vicky havde ellers en idé om, at pladen skulle udkomme på vinyl.
“Jeg ville gerne udgive pladen på vinyl, men det blev simpelthen for dyrt at producere. Man kan kun købe pladen på iTunes,” forklarer Vicky. Uden en egentlig CD skal den tidligere Rødovreborger nok ikke gøre sig forhåbninger om hverken guld eller platin salg. Musikken er dog heller ikke lavet med henblik på høje salgstal og økonomisk gevinst.
“Jeg har jo altid skrevet sange, og altid vidst at jeg skulle lave et album. Det er blevet så nemt og billigt at udgive en plade i dag.

Indisk DNA
Den danske og den indiske kultur lever i skøn forening i både sind og hjerte hos den 33-årige musiker, der så ofte han kan drager til Indien for at besøge familie, men også for at finde inspiration og eventyr. ‘Magien, mangfoldigheden, stemningerne … det hele! De mærkværdige og underlige faconer fascinerer mig,’ fortæller Vicky blandt andet om sit forhold til Indien. Vicky var da heller ikke et sekund i tvivl om, at Indien skulle præge hans aktuelle album.
“Det har aldrig været et must, at der skulle være indisk inspireret musik med på mit album. Det kom helt naturligt af sig selv,” forklarer Vicky.  
Albummets afrunder, ‘The 28th of April’, handler om det uigenkaldelige farvel til en, man elsker. Sangen er en hyldest til Vickys mormor, som døde, mens Vicky skrev sangene til sit aktuelle album. Mormoderen er, sammen med Vickys morfar, årsagen til, at en del af familien Singh endte i Danmark i sin tid. Netop dette nummer rummer også indiske elementer, faktisk lukker lyden af en sitar hele albummet af.

[yt]JEjX65rBgNM[/yt]

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top