Annonce

MÅNEDENS MISSION: Lad skægget gro
movember_120208_BP.jpg
Ishockeyspillere har altid haft flair for at gro slutspilsskæg. I denne måned bakker vi op om Movember ved at sætte fokus på mænds sundhed. Vi håber I vil være med ved at lade overskægget gro og sende jeres billeder til avisen eller Facebook. Så vil vi trække lod om flotte præmier til de behårede overlæber. Foto: Brian Poulsen
månedens mission Månedens Mission i november er ikke for skæg. Eller faktisk så er den. November bliver nemlig måneden, hvor vi opfordrer alle til at give overskægget comeback, og være med til at sætte fokus på prostatakræft og mænds sundhed.

I november måned får overskægget igen et comeback blandt danske mænd, når den australske sundhedskampagne Movember, der sidste år fik mere 7.500 danske mænd til at agere levende reklamesøjler for mænds sundhed, rammer Danmark. Musikgruppen Outlandish, håndboldspiller Bo Spellerberg og skuespiller David Dencik er nogle af de mange kendte danske mænd, der donerer deres overlæbe til kampagnen.
I Rødovre håber vi, at de lokale mandfolk vil gøre det samme.
Vi vil i hvert fald kvittere for de mange skovsnegle, med at sætte fokus på mænds sundhed i i alle novemberaviserne. Ja, faktisk er vi gået hen og blevet så store fans af de behårede overlæber, at vi gerne vil dele dem med resten af byen.
Opfordringen i denne måned er derfor ikke bare, at man skal støtte op om den globale sundhedskampagne Movember, der sidste år fik 7500 danskere til at anlægge overskæg og indsamle midler til kampen mod prostatakræft.

Send billeder af dit ‘Mo’
Opfordringen er også, at man bruger sig selv og sit skæg som levende reklamesøjle her i avisen.
Vi vil nemlig gerne give spalteplads til de mange flotte overskæg og kvitterer selvfølgelig med rigtig flotte præmier i en ren lodtrækningskonkurrence blandt de indsendte billeder.
Så lad resten af byen følge med i, hvordan det går med dig, og de andre mo-bros. Send løbende billeder af din hårvækst til andre@rnn.dk eller via MMS til 31 12 26 10. Så sørger vi for, at læserne for en gang skyld, får hår i maden, hvis de spiser, mens de læser avis.
Sidste år indsamlede de mange overskæg 1,1 million kroner i hele landet.
Vi håber, at vi i Rødovre i år kan være med til at sætte skub på den lokale indsamling, og tropper gerne op med kamera og skriveblok på din adresse, hvis du har en skæg historie, du gerne vil dele med byen.
Halv pris for overskæg. Giver du halv pris til kunder med overskæg, kysser du kun med behårede fyre, eller har du en god præmie, du gerne vil give de Rødovreborgere, der har vist deres skæg frem i avisen, så tøv ikke med at kontakte os.
Ellers er reglerne simple nok. Gør som redaktionen og tusindvis af andre velmenende danskere. Opret en profil på movember.com. Start glatbarberet den 1. november, gro et overskæg hele måneden og få din famille, venner og bekendte til at donere penge til dit overskæg.
Stor opbakning
Internationalt har kampagnen mødt stor opbakning fra kendte personligheder fra underholdnings- og sportsverdenen. Det samme er tilfældet i Danmark, hvor medlemmerne af Outlandish kollektivt gror overskæg og starter deres egen indsamling på movember.com.
 “Jeg kender personligt flere, der har haft sygdomme som prostatakræft inde på livet og synes, det er stærkt, at man kan gro et overskæg og have det sjovt med det samtidig med, at man er med til at sætte fokus på sygdommen og mænds sundhed i det hele taget. Desuden ved jeg, at jeg kan anlægge en ond snegl og glæder mig til at give de to andre baghjul gennem hele november,” lyder det fra Waqas Ali Qadri fra Outlandish, der i øvrigt påpeger, at han var den første dreng på sin skole, der fik skæg.

Annonce

Skæg i Rødovre
Vi håber, at kunne fortælle mange flere lokale movember-historier i løbet af måneden, hvor vores nye sundhedsguide, Julie Koch også vil give de mange mandfolks sundhedsvaner det glatte lag. Uden, at det går ud over overskægget naturligvis.
 Har du en sjov idé, som vi kan hjælpe med, der kan skaffe endnu flere penge til forskningen i prostatkræft, eller har du en sjov historie i anledning af movember, så send en E-mail til andre@rnn.dk eller ring til os på tlf.: 31 12 26 10.

På movember.com kan du se mere om kampagnen,
oprette en profil eller donere et beløb til en såkaldt ‘Mo Bro’. Eller du kan støtte op om  avisens unge skæg.

 

Movember er en sammentrækning af ordet Mo (australsk slang for overskæg) og november.

• I perioden op til den 1. november tilmelder mændene (Mo Bros) sig på Movember.com med glatbarberet ansigt, og i løbet af måneden anlægges et elegant overskæg. Ved at bede venner og familie om donationer samles der måneden igennem penge ind. Sidste år samlede Movember over 1 million kroner ind i Danmark.
 
• Kampagnen slutter 1. december med en stor gallafest på Bremen Teater i København.
 
• De første Movember overskæg voksede i Australien i 2003, og siden da har kendskabet til Movember og budskaberne om mænds sundhed spredt sig til hele verden. Små 2 millioner mænd i hele verden har været med i kampagnen. Sammen har de indtil videre indsamlet 1,7 milliarder kroner.

Kommentarer

1 kommentar om “MÅNEDENS MISSION: Lad skægget gro”

  1. Ole siger:

    Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad pengene går til. Det er meget sparsomt hvad kan læse om det på movembers hjemmeside. De 1.1 mio kr. der blev indsamlet i DK sidste år, hvor er de nu og hvem administrerer dem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top