Annonce

Lektion til Avarta
avarta-HIK_09_300912_BP.jpg
Foto: Arkiv
Fodbold Det tidligere 1. divisionshold fra Næstved gav Avarta en fodboldlektion søndag eftermiddag, da de grønblusede var gæster i den sydsjællandske by. Hjemmeholdet vandt med overbevisende 4-0 i 2. division Øst.

Næstved-Avarta 4-0 (2-0)
1-0 Mikkel Rygaard Jensen (17’)
2-0 Joakim Normann (24’)
3-0 Sami Kamel (55’)
4-0 Andreas Lissau (58’)

Avarta var på forhånd kommet på en uoverkommelig opgave søndag eftermiddag på Næstved Stadion. Byens fodboldhold, der i sidste sæson var i 1. division, indtog inden kampen andenpladsen i 2. division Øst, og den placering manifesterede de med en 4-0-sejr over Avarta.

Annonce

Kampen, der for anden gang i træk for Avartas vedkommende blev vist live på Kanal Sport, blev i realiteten afgjort allerede i første halvleg. Her bragte Næstved sig på 2-0 inden for otte minutter.

”Vi mødte nummer to i rækken. De var bedre end os på mange facetter, ikke mindst på det fysiske. Det var svært, når man møder et hold, der sidste år spillede i 1. division. Vi mødte et godt kørende Næstved-hold, som straffede os på fejl, og så taber man 4-0,” siger Avartas cheftræner, Christian Grønbæk.

Mere fysisk spil
I anden halvleg fordoblede hjemmeholdet føringen til 4-0, og så var den søndagsduel definitivt lukket. Men i pausen blev der talt med store ord til Avarta-spillerne.

”I halvlegen snakkede vi om, at vi skulle ligge tættere på dem. I første halvleg lå vi langt fra dem og tacklede ikke. Det eneste tidspunkt vi lavede frispark, var da de scorede til 1-0 på frispark. Vi skulle være mere med i det fysiske spil, og så vinder man samtidig også noget mere respekt på banen,” påpeger cheftræneren og fortsætter.

”Desuden skulle vi ikke kun spille på midten, men også prøve at bredde spillet ud, og sidst men ikke mindst turde spille. Mere fight og vilje til tingene var det, vi snakkede om.”

Der er ikke meget positivt at sige om et nederlag på 4-0, men Grønbæk prøver alligevel at vurdere, hvad holdet kan tage med videre til næste opgør.

”Det positive ved kampen er, at vi genvinder roen og får lov til at spille lidt til sidst. Vi må også erkende, at når vi møder holdene fra toppen, så har vi meget at lære endnu. Næstved havde meget mere fysik, end da vi mødte Hvidovre tidligere på sæsonen, og så var de bare iskolde.”

To point på fem kampe
Kaster man et blik over Avartas formkurve, er pointhøsten blot to point i de sidste fem kampe.

”I Avarta skal vi kæmpe hårdt for at få vores point. At vi ikke har fået flere point, er fordi vi ikke har kæmpet hårdt nok, men også mødt nogle gode modstandere. Vi har jo ikke lige en mand, der sparker den ind på frispark ligesom de andre. Vi har ingen stjernespillere, så vi skal være mere end klar hver gang vi spiller. Vi skal arbejde med, at spillerne når deres højeste niveau, når vi spiller,” forklarer Grønbæk.

Avarta har fire kampe tilbage i efterårssæsonen, inden den står på vinterpause. Der ligger altså med andre ord 12 potentielle point og venter forude for det efterhånden trængte mandskab.

”I de sidste fire kampe skal vi finde noget energi frem og prøve at få nogle point. For mig er det ikke krise eller vagt i gevær. Vi kender situationen, og vi skal kæmpe rigtig hårdt for at være med,” slutter Christian Grønbæk.

Den sædvanlige anfører Morten Seiffert Bierrings var ikke med mod Næstved på grund af en fibersprængning i den ene læg, som han pådrog sig i slutningen af sidste kamp. Han er formentlig først klar igen om et par uger.

Efter 11. runde i 2. division Øst indtager Avarta 11. pladsen med 12 point – ni point ned til NB Bornholm under nedrykningsstregen. Et Bornholmer-oprykkerhold, som Avarta tager imod på søndag, hvor der først er kampstart kl. 15.15 i Espelunden.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top