Annonce

Hver tredje indsamler blev hjemme
roede_kors.jpg
Danskerne samlede godt 18 millioner kroner ind til Røde Kors. Det er cirka 3 procent bedre end sidste år. I Rødovre brugte Pia Heidebo tre timer af sin søndag på at samle ind. På billedet bliver pengene talt, og med 2237 indsamlede kroner var hun en af højdespringerne. Foto: Red.
røde kors indsamling Hver tredje indsamler blev væk, da Røde Kors i søndags samlede ind. Til gengæld gav borgerne flere penge end de plejer.

26 tilmeldte indsamlere blev væk, da Røde Kors i søndags samlede ind til ære for nødstedte i Afrika og socialt arbejde herhjemme.
Det forhindrede heldigvis ikke 55 andre i at samle meget mere ind end man kunne forvente.
“På en måde er det et rigtig flot resultat. En indsamler i Rødovre plejer at kunne få 1000 kroner samlet ind, men i år var der 55 indsamlere som samlede 74.000 kroner ind. Det kunne godt tyde på, at folk har haft nogle ekstra penge klar til indsamlerne,” siger indsamlingsleder Ulla Spangtoft.

Stor ærgrelse
Hun ærgrer sig især over, at der var mange ‘gode’ ruter, som ikke fik besøg.
“Det er brandærgerligt, at folk melder sig til, og så bliver væk, men det er ekstra ærgerligt fordi nogle af dem skulle have besøgt steder, hvor vi traditionelt set, får mange penge ind,” siger Spangtoft, som dog stadigvæk er taknemmelig for den store opbakning.
“Jeg vil gerne sige tak til indsamlerne og til dem som gav penge. Men jeg vil også godt sige tak til Lokal Nyt for indsatsen med Månedens Mission og til Danske Bank, hvor personalet brugte deres tid på at tælle pengene op og servere varm kaffe til de kolde indsamlere,” slutter hun.

Annonce

18 millioner kroner
På landsplan blev der samlet godt 18 millioner kroner ind til Røde Kors. Det er cirka 3 procent bedre end sidste år.
Jeg er stolt over den stabile opbakning, vi altid kan regne med at få fra danskerne. Vi var bekymrede for, at krisen ville spille ind på resultatet, men det ser faktisk ud som om, danskerne har været meget gavmilde i år.” siger generalsekretær Anders Ladekarl.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top