Annonce

Handicappede skal lære af hinanden
handicap-skilt_01_151012_BP.jpg
Der skal lægges ekstra pres på de kommuner, der ikke lever op til samme standarder som deres naboer. Sådan lyder en af målsætningerne med en ny sammenslutning af handicapråd, der etableres den 26. oktober i Rødovre. Foto: Brian Poulsen
handicapråd Der skal lægges ekstra pres på de kommuner, der ikke lever op til samme standarder som deres naboer. Sådan lyder en af målsætningerne med en ny sammenslutning af handicapråd, der etableres den 26. oktober i Rødovre.

“I Rødovre er der et godt samarbejde mellem kommunen og Handicaprådet. Men der er alting ting, der kan blive bedre.” Sådan siger formand for Handicaprådet i Rødovre, Torben Bjørn Andersen om baggrunden for, at man vil lave en ny paraplyorganisation kaldet Omegns- kommunernes Samarbejde.
Her er det meningen, at de forskellige handicapråd skal kunne lære af hinandens fejl og trække på hinandens gode erfaringer og fremskridt.
“Det er stadigvæk spørgsmålet om tilgæn- gelighed, der er det vigtige for vores medlemmer, og som vi forsøger at påvirke forvaltninger og virksomheder på,” siger Torben Bjørn Andersen, der har store forventninger til den første konference den 26. oktober på Ældrecentret Broparken.
Her vil blandt andet Rødovres borgmester, Erik Nielsen tage hul på diskussionen om, hvordan man skaber en god praksis for at diskutere inklusion og tilgængelighed med kommunen, mens der senere på dagen vil blive taget hul på vigtige spørgsmål, særligt om børn og unge.
“Det er Handicaprådets opgave at rådgive kommunalbestyrelsen og være med til at formidle synspunkter omkring handicappolitiske spørgsmål mellem borgerne i kommunen, og medlemmerne af kommunalbestyrelsen. Det har vi en god erfaring med i Rødovre, men derfor kan det jo godt være, at vi kan lære noget af, hvordan de gør det i andre kommuner,” siger Torben Bjørn Andersen forventningsfuldt.

 

Annonce

FAKTA:

Danske Handicaporganisationer har været med
    til at udvikle God Adgang, som er et praktisk
    værktøj, der kan bruges i kommunerne, når bl.a.
    handicappolitikkens mål om, at der skal skabes
    bedre tilgængelighed, skal omsættes til praksis.
    God Adgang kommer og fortæller om dette
    værktøj, som har to primære funktioner:
 
•  God Adgang er et informationssystem til borge-  
    re med oplysninger om de faktiske fysiske ad-
    gangsforhold til alle typer bygninger og ude- 
    arealer i Danmark.

•  God Adgang tjekker alle forhold af betydning for
    tilgængeligheden, og giver den bygnings-                 
    ansvarlige et fagligt overblik over tilgængelig   
    heden med anbefalinger til konkrete forbedringer.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top