Graver egen grav
RMB-AaB-QF1_19_230212_BP.jpg
Foto: Arkiv
Ishockey Der blev ikke lagt skjul på ydmygelsen til Aalborg Pirates, da vi efter kampen talte med Mighty Bulls-kaptajn Michael Smidt. ”Vi skal lade være med at lave de dumme fejl. Vi graver vores egen grav,” siger han.

Der gik usædvanligt længe, før Rødovre-spillerne vovede sig ud af et meget stille omklædningsrum efter lussingen til Aalborg Pirates. Kaptajn Michael Smidt gik forrest og prøvede at redegøre for den store ydmygelse.

”Der er ikke meget positivt at sige om kampen. Vi startede godt ud de første 10 minutter og lagde pres på og gjorde alle de rigtige ting. Vi scorede godt nok ikke i powerplay, hvor det ikke helt fungerede. De sidste 10 minutter af første periode smed vi kampen, fordi vi ikke holdt fast,” siger han efter nederlaget.

Annonce

”I anden periode gik vi ud og kæmpede os tilbage, og det gjorde vi egentlig meget godt. Vi manglede dog lige det sidste, og perioden blev 1-1. I stedet for, at vi lige scorede til 2-3, fik de 1-4, og så blev det svært. De stod godt i banen og var gode med pucken. Vi kæmpede og kæmpede, men pucken hoppede den anden vej.”

Snebolden rullede af sted
Tyrene havde ind imellem gode muligheder, men frustrationen blev bare større og større i takt med de brændte chancer.

”Det var en af de dage, hvor vi prøvede, men hvor det ikke virkede. Så blev man automatisk frustreret, og så rullede snebolden, kan man sige. Man må også give Aalborg, at de var effektive,” udtaler Smidt, der forklarer manglerne i powerplay.

”Vores opspil fungerede ikke. Vi nåede ikke at få ro på i zonen på grund af nogle alt for dårlige afleveringer, og så var det nemt at presse os. Det var også derfor, vi ikke kom til nogen ordentlige skud. Det var nærmest dem, der skubbede os rundt, end os der kørte rundt med dem.”

Det er svært at fremhæve enkelte spillere for en godkendt præstation, og RMB-kaptajnen skærer også hele holdet over én kam.

”Det var stort set hele holdet, der ikke var der 100 procent i dag. Det var meget svingende fra alle spillere, så man kan ikke pege fingre af nogen bestemte,” lyder det.

Holdt ikke aftaler
Aalborg er startet stærkt i den nye sæson og har fem sejre ud af ligeså mange mulige. Piraterne har desuden en måldifference på hele +14.

”På papiret har Aalborg et godt hold, men på en god dag slår vi alle hold. De var effektive, og vi var ineffektive. Et hold som Aalborg straffer os, når vi laver dumme fejl, og det gjorde vi i slutningen af første periode. Vi holdt ikke vores markeringer og aftaler,” erkender Michael Smidt og sammenligner indsatsen med fredagens sejr i Odense.

”I Odense spillede vi meget mere enkelt og simpelt og var tilfredse med, at vi lagde pucken ud af zonen under et pres. Det gjorde vi ikke i dag. Vores backer holdt for lang tid i pucken og lagde dårlige afleveringer, mens angriberne var for dårlige til at hjælpe dem af med pucken. Vi var ikke gode nok til at understøtte hinanden. Vi er allerbedst, når vi spiller simpelt, og derfor blev vi også straffet.”

Kaptajnen stadig pointløs
Cheftræner Brad Gratton talte efter kampen med store ord i tyrenes omklædningsrum, og det var vel egentlig ganske berettiget.

”Vi skal lade være med at lave de dumme fejl. Vi graver vores egen grav. Vi giver dem plads og smider pucken væk, og gør det alt for svært. Vi skal finde tilbage til den simple hockey, som vi leverede på udebane i Odense,” siger Michael Smidt og kommer med en opfordring til hele holdet.

”Alle spillere skal hive sig selv op, for ellers ser vi nok nogle ændringer i kæderne, som træneren selvfølgelig skal sige. Men han har ret. Vi skal alle sammen løfte os, hvis vi vil være med, hvor det er sjovt, og ikke ligge nede i bunden og rode.”

Det er ganske bemærkelsesværdigt at kaptajn Smidt endnu ikke har fundet vej til pointtavlen efter fem kampe.

”Vi har vundet tre kampe og holdet har taget point indtil i dag. Så længe holdet klarer sig godt, rører det mig ikke. Men det er klart, at jeg gerne vil have gang i målscoringen. En af grundene til, at vi klarede os så godt sidste år var, at vores kæde producerede en del point, og det har vi ikke helt gjort endnu. Vi mangler alle sammen noget, og jeg håber da, at jeg selv får lavet nogle point snart,” slutter Michael Smidt efter 1-5-nederlaget til Aalborg Pirates.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top