Annonce

Forløsning på hjemmebane
Avarta-NB_bornholm_10_211012_BP.jpg
Avarta vandt omsider en kamp på hjemmebane, da bundholdet NB Bornholm blev slået med 1-0. Foto: Brian Poulsen
Fodbold Avarta tog søndag i Espelunden imod gæsterne fra øen mod øst, NB Bornholm. Kampens enlige mål faldt efter blot to minutter, da Danni Jensen på straffespark sikrede de tre point for hjemmeholdet i 2. division øst efter en lang sejrstørke på eget græs.

Avarta-NB Bornholm 1-0 (1-0)
1-0 Danni Jensen (2’)
Tilskuere: 433

Avartas startopstilling: Rasmus Pryts – Casper Windfeld, Jesper Myhrmann, Henrik Volquardsen, Ousmane Seck – Nicolaj C. Kjergaard (66’ Alexander Lazerevic), Jesper Larsen, Michael Ø. Poulsen, Morten Johansen, Danni Jensen (76’ Haydar Said) – Mohammed Ali

Annonce

Avarta er tilbage på sporet hjemme i Espelunden. I søndagens kamp mod bundholdet fra NB Bornholm tog de grønblusede en 1-0-sejr, og seneste sejr på hjemmebane var i sæsonpremieren den 5. august mod Herlev. Siden da er det blot blevet til ét point på fire hjemmekampe.

Sejren over bornholmerne var fortjent, men udeholdet bed også fra sig og fik skabt flere farlige afslutninger. Med sejren rykker Avarta lidt væk fra nedrykningsstregen. Holdet er på 10. pladsen med 15 point efter 12 kampe.

Gæsterne var knap nok kørt fra borde af Bornholmerfærgen, før matchvindermålet blev scoret. Allerede efter to minutter nettede Danni Jensen til 1-0 for hjemmeholdet, der havde fået tilkæmpet sig et straffespark. En spand kold vand i hovedet på udeholdet og dets store medbragte fanskare, der kampen igennem gik til den på trommen og fadølsanlægget.

Der var chancer i begge ender i første halvleg. For hjemmeholdet var det Nicolaj Kjergaard, Mohammed Ali og Jesper Larsen, der forsøgte sig, men uden held.

Gode redninger
Fem minutter før pausen tilkæmpede Bornholm sig et dobbeltforsøg tæt under mål, men målmand Rasmus Pryts leverede store redninger.

Ganske få sekunder før pausen fik Jesper Larsen en af halvlegens største chancer, men hans skud blev blokeret tæt på stregen. I samme sekvens blev der begået et straffespark på Morten Johansen, men dagens dommer slog afværgende ud med armene.

Spillerne kunne derfor gå til pause med stillingen 1-0 under en smådryppende efterårshimmel. Med en smule mere effektivitet kunne det sagtens være blevet til flere scoringer.

I anden halvleg dalede tempoet en smule, men der blev stadig produceret chancer fra Avartas side. Mohammed Ali var mand for et par stykker, men gæsternes målmand klarede for bundholdet.

Mod slutningen af kampen nærmede Bronholm sig mere og mere en udligning. Godt fem minutter før tid fik gæsterne det bedste forsøg i kampen, men afslutningen fra tæt under mål blev clearet af Avarta-spillerne.

Minuttet efter opstod en ny stor chance, men Rasmus Pryts hev en mirakelredning ud af ærmet og fik viftet bolden til hjørnespark. Der stod Bornholm på det hele i minutterne op til overtiden.

Stor forløsning
I overtiden var det derimod Avarta, der rørte på sig. Holdets klart største chance – en såkaldt ’direktør’ – blev på det skammeligste misbrugt af Mohammed Ali. Han fik bolden af en stærk Jesper Larsen, men topangriberen formåede på sensationel vis at sende bolden over et totalt tomt mål fra syv-otte meters afstand.

Tiden løb ud, og Avarta havde dermed vundet med smalle 1-0 på Danni Jensens straffesparkscoring kort inde i kampen. En stor forløsning for Avarta, der i den grad tørstede efter en sejr på hjemmebane. Og sejren var ganske fortjent.

Søndagens gæster fra Nexø på Bornholm spillede en godkendt kamp, men holdet hænger stadig fast under nedrykningsstregen sammen med Svebølle og Fremad Amager. Bornholmerne har blot én sejr i de første 11 kampe. Der ventede for oprykkerne en meget lang hjemrejse med færgen til Bornholm.

På lørdag skal Avarta en tur til Valby for at møde et andet oprykkerhold, Frem. Der er kampstart kl. 15.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top