Annonce

Ud af en stor hockeyfamilie
anders-schultz_RMB-soenderjyske_19_280912_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Ishockey Anders Schultz er ud af en stor ishockeyfamilie. Han ser op til store stjerner i NHL og har allerede været på ishockeyeventyr i Nordamerika. I denne sæson tror han på en top-5-placering til Rødovre Mighty Bulls.

Ishockey er en stor del af familien Schultz. 20-årige Anders, der er ny spiller hos Rødovre Mighty Bulls, har fået ishockey ind med modermælken. Arne (far), Torben (farbror), Palle (farbror), Brian (fætter) og Steffen (bror) har alle spillet eller spiller stadig ishockey.

”Det er en ren hockeyfamilie, jeg har. Mine fætre på min mors side har også og er stadig aktive inden for sporten,” siger Anders Schultz, da vi møder ham efter en lørdagstræning i Rødovre Skøjte Arena.

Annonce

Ungdomslandholdene har haft glæde af forwarden i flere omgange, og bedst husker han også en situation fra landsholdstrøjen.

”Min bedste ishockeyoplevelse var nok til U20-VM i B-puljen, hvor vi rykkede op, og det var i Slovenien eller Slovakiet,” siger han. I sommeren 2011 fik han tilbudt at komme på en training camp i USA – Guds eget land.

”Jeg var lige blevet 19 år, da jeg tog til Nordamerika. Jeg var derovre om sommeren til en hockeycamp, men det var ellers ikke meningen, jeg skulle af sted. Men jeg tog derovre for at komme på is og få lidt sjov ud af det. Jeg tænkte, at hvis jeg ikke tog chancen, kom jeg nok aldrig af sted. Det gik meget godt, og jeg fik tilbudt en plads.”

Stor opbakning
I første omgang spillede han for Cedar Rapids RoughRiders i USHL. Her blev det til fem point (2+3) i 18 kampe. Men Anders Schultz blev tradet til Topeka Roadrunners i NAHL, og her fik angriberen større succes med 14 point (4+14) point i 22 kampe.

”Hos Rapids spillede jeg i den bedste liga for juniorholdene. Herefter kom jeg til Topeka, som er lige i midten af USA. Den bedste oplevelse derovre var, da jeg gik på is foran de mange tilskuere. Hos Rapids var der et sted mellem 2.500 og 3.000 tilskuere, og man kunne ikke høre noget – der var rigtig godt gang i den,” udtaler Mighty Bulls’ nummer 8. Den værste oplevelse fra turen står også soleklart i hukommelsen.

”Det værste var, da jeg blev tradet. Det var egentlig fair nok, da jeg måske ikke havde præsteret det bedste, jeg kunne. Men det var svært at blive skubbet ud fra dag til dag.”

Overvejede tilbud
Hos Topeka gik det imidlertid bedre, og efter sæsonen fik han faktisk tilbudt at fortsætte eventyret i staterne.

”Jeg havde en samtale med træneren om at komme igen til næste sæson, og jeg sagde, jeg ville tænke over tilbuddet. Jeg tog hjem og snakkede med familien og overvejede, om jeg skulle tage derovre igen. Men jeg fik tilbudt en VVS-uddannelse, og så kunne jeg ligeså godt gå i gang med den,” siger Anders Schultz.

Som det kan læses andetsteds i dette tillæg, taler Rødovre-træner Brad Gratton for, at unge danske spillere venter med at rejse udenlands.

”Det lyder meget fornuftigt, at de unge hellere skal blive i den danske liga lidt længere. Som regel når man kommer nye steder hen, skal man bruge starten på at spille sig ind på holdet. Og man kan selvfølgelig også udvikle sig rigtig meget ved at være med på elite her i Danmark,” lyder vurderingen.

God velkomst
Efter hjemkomsten til Danmark stod valget mellem Copenhagen Hockey og Rødovre Mighty Bulls. Valget faldt som bekendt på sidstnævnte.

”Jeg var interesseret i både Copenhagen og Rødovre, men jeg syntes bare, at Rødovre så ud til at få et godt hold. Jeg havde også hørt, at ’Gratts’ spillede med de unge, så jeg håbede, at der også ville komme spilletid til mig,” udtaler Schultz, der beretter om en god opstart hos tyrene.

”Jeg synes, opstarten hos Rødovre er gået fint. Jeg er budt velkommen med åbne arme og har fået en god velkomst. Det er gået udmærket, og jeg har prøvet at spille mig på holdet og spiller da nogenlunde fast – det er jeg glad for.”

Top5 er realistisk
Anders Schultz, der har sine forbilleder i svenske Peter Forsberg og canadiske Martin St. Louis, fremhæver sine svagheder og styrker.

”Svagheden er min størrelse. Jeg kunne godt være lidt større og stærkere. Mit skud kunne også godt være bedre. Styrkerne er mit skøjteløb og pasningsspil, og så er jeg god til hurtige vendinger i hjørnerne,” siger han og fortæller videre om andre interesser.

”Ud over ishockeyen har jeg selvfølgelig arbejdet, familien og vennerne. Arbejdet og hockeyen er stort set min hverdag, og holdet hernede er jo næsten også som en familie.”

Rødovre er blevet spået en højere placering end de foregående sæsoner, og det kan Schultz kun tilslutte sig.

”Jeg tror godt, vi kan komme i top5. Nu er jeg ikke lige klar over alle de andre holds styrker. Men jeg synes, vi har et godt hold og arbejder hårdt. Når vi spiller godt, spiller vi rigtig godt,” siger han og kommer med sine tanker om fremtiden.

”Jeg har tænkt mig at give den alt, hvad jeg har, og så se, hvor langt det rækker. Jeg skal kombinere det med skolen, så der kan blive nogle hårde dage. Så må vi se, hvad der sker, når jeg er færdig med uddannelsen om lidt over tre år,” slutter Anders Schultz.

Anderledes indslag:

Øl eller vin? Øl.

Sol- eller skiferie? Begge dele.

Steak eller fisk? Steak.

Action eller komedie? Action.

Pop eller rock? Pop.

Yndlingsskuespiller: Denzel Washington.

Yndlingsfilm: Der er mange film, jeg er vilde med.

Yndlingsmusik: Jeg hører meget forskelligt.

Yndlingsferiested: Sydfrankrig.

Yndlingsret: Pandekager.

Yndlings NHL-hold: Philadelphia Flyers. Mange af deres spillere er røget til Los Angeles Kings, så jeg har et dilemma mellem de to. Men jeg må sige LA Kings. Det er deres måde, de spiller på. Rigtig hårdtarbejdende hold, der er fysisk og går på. Det er sjovt at se dem, og de har gode spillere.

Rekordtid med at tage udstyr på: Fem minutter.

Fakta
Navn: Anders Schultz
Alder: 20 år
Født: Hvidovre
Højde/vægt: 180 cm/73 kg
Position: Wing
Kælenavn: Schulle
Tidligere klubber: Troja-Ljungby J18- og 20, Gladsaxe, Copenhagen Hockey, Cedar Rapids RoughRiders (Iowa)og Topeka Roadrunners (Kansas)
Uddannelse: Er i gang med VVS og blikkenslager

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top