Annonce

Elektronisk overblik i daginstitutioner
boerneintra_03_081012_BP.jpg
I den integrerede daginstitution Egegården, har man allerede fået installeret en tochskærm, hvor forældre kan registrere, at de afleverer og henter deres barn. Foto: Brian Poulsen
digitalt løft Mange problemer kan løses, hvis pædagoger og forældre bliver bedre til at tale sammen. Derfor indfører Rødovre nu Børne- Intra i alle daginstitutioner.

Daginstitutioner og dagplejere kan se frem til at få en nemmere kommunikation med forældrene i fremtiden. Rødovre Kommune har nemlig besluttet af indføre BørneIntra og Komme/gå modul, der skal gøre det nemmere at være forældre og give   bedre overblik for de ansatte.
“BørneIntra er et ‘intranet’ for daginstitutioner og senere for dagplejen. Det er et lukket forum på nettet, hvor ledere og medarbejdere kan kommunikere med hinanden og med forældrene. Kommunen kan også sende direkte information til enten personale eller forældre,” forklarer formand for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen (A).

Pædagogisk løft
Planen er, at hver institution får deres egen hjemmeside, som er åben for omverdenen, og som på sigt skal erstatte institutionernes nuværende hjemmeside. BørneIntra er dog først og fremmest et pædagogisk værktøj understreger Flemming Lunde Østergaard Hansen.
“Erfaringer fra andre kommuner viser, at BørneIntra løfter kommunikationen af de pædagogiske tiltag. Samtidig med at kommunikationen med forældrene lettes og forbedres. Eksempelvis kan sygdom meddeles via en mail i stedet for en opringning. Det betyder færre afbrydelser for pædagogerne og derved mere ro til arbejdet med børnene,”     siger han.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top