Annonce

Ekspert vurderer tyrene
andy-contois_RMB-EfB_03_221211_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Ishockey Jimmy Bøjgaard, ishockeykommentator på TV 2 Sport, giver sin vurdering af Rødovres chancer i årets AL-Bank Liga, og så fortæller han om forberedelserne op til en live-transmission på Danmarks største sportskanal.

Vanen tro har flere ishockeyeksperter rundt om i landet givet deres vurdering af, hvorledes ligaens ni hold klarer sig i sæsonen.

En af dem er Jimmy Bøjgaard, der kommenterer og skriver om ishockey på TV 2 Sport.

Annonce

”Mighty Bulls kan blive alt fra 3-7 – mest sandsynligt i midten. I mit første AL-Bankometer på tv2sport.dk – en powerranking – havde jeg dem som 6’er, fordi jeg vurderede EfB som værende styrket. Allerede nu er de nummer 5 inde i mit hoved, og jeg vil slet ikke udelukke, at de overrasker endnu en gang med en top-4-plads,” siger han.

Mighty har i den grad overrasket eksperterne de seneste sæsoner, og det er ikke sikkert, dén tid er forbi på Vestegnen.

”De seneste to sæsoner har holdet imponeret mig dybt med deres stærke skøjteløb og gode energi, og så er arenaen bare ved at udvikle sig til et rigtigt svært sted at få point for alle hold. Holdet ser spændende ud, og er eneste sjællandske bud på at kunne få hjemmebane i slutspillet,” vurderer Bøjgaard, der har de jyske hold som de klare mesterskabsfavoritter.

”Jeg tror dog SønderjyskE, Herning, Frederikshavn og Aalborg slutter foran i en eller anden rækkefølge, men Mighty Bulls slutter over Copenhagen og Herlev, og de mange point i de indbyrdes kampe mod Odense og EfB vil afgøre, hvor holdet ender. Derfor var sejren i Odense i fredags vigtig – og i øvrigt én jeg havde anbefalet hos Danske Spil til 3 gange pengene.”

Ny grafik
I går tog Rødovre imod Aalborg hjemme i Rødovre Skøjte Arena, og opgøret blev sendt direkte ud til de mange seere i stuerne.

”Transmissionen fra Rødovre var sæsonens første, så den havde vi forberedt os lidt ekstra til. Vi har et nyt produktionshold på i år, men de har lavet ishockey før, og mange af dem, der er hyret ind på produktionerne, er gamle kendinge igennem de seneste år, så det bliver rigtig godt,” forklarer Jimmy Bøjgaard.

”Vi har lidt ny grafik, så vi f.eks. har holdopstillinger med billeder af spillerne. For os handler det lige som spillerne om, at bruge grundspillet til at blive gode i playoff, så vi er klar fra første kamp, men bliver skarpere som sæsonen skrider frem, og prøver helt bevidst nogle ting af.”

Fin tv-hal
TV 2 Sport har oplevet en stigende seerinteresse til kanalens ishockeykampe, og det er en vældig positiv udvikling.

”Vi havde stor seerfremgang i sidste sæson – 24-35 pct. alt efter, hvornår på sæsonen og hvordan man regner – så det er positivt for os, og for ishockeyen og dens sponsorer. Rødovre har været meget på tv, fordi det følger de hold, der gør det godt samt lidt tilfældigheder med logistisk osv.,” udtaler Bøjgaard og fortsætter.

”Arenaen er en fin tv-hal, og en af mine favoritarenaer, når der er mere end et par tusinde tilskuere. Jeg elsker en fed slutspilskamp i Rødovre, hvor Sumpen er levende, og hvor langsiden ser fyldt ud på billederne.”

Forberedelserne til en tv-kamp begynder langt tid før, at spillerne overhovedet dukker op i hallen.

”Rent teknisk, så er der lige så mange involveret i transmissionen, som holdene har spillere omklædt til en kamp. Allerede en time før spillerne ankommer til hallen, har vort crew været i gang en halv dag, og har sat udstyret op, og er klar til mad, hvor vi snakker aftenens udsendelse igennem,” lyder det.

”Personligt har jeg forberedt mig i uger ved at snakke med spillere/trænere, se kampe i ligaen på dage, hvor vi ikke sender, samt fulgt en masse med på nettet. Jeg er stort set opdateret på dansk ishockey 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Jeg kan slet ikke lade være.”

Lang arbejdsdag
For Bøjgaard er der stor forskel på arbejdstiden alt afhængig af, hvor i landet transmissionen er fra.

”Ud over generelle sæsonforberedelser, så bruger jeg nok 6-8 timers forberedelse specifikt til en tv-kamp. Med bopæl på Frederiksberg, så er der mellem et kvarter og fem timers kørsel hver vej, alt efter om det er en kamp i Rødovre eller Frederikshavn,” siger han.

”Jeg møder tre timer før faceoff, og forlader hallen som en af de sidste tidligst en time efter kampen er slut, så jeg er vel godt seks timer i hallen, ud over nogle timers forberedelse samt transport på dagen. Det kan godt blive nogle lange dage,” slutter Jimmy Bøjgaard.

Som nævnt kunne Rødovre Mighty Bulls i går aftes følges for første gang i sæsonen, da Aalborg Pirates lagde vejen forbi Arenaen. Var man ikke i hallen, var der altså mulighed for at følge kampen og kommenteringen direkte på TV 2 Sport.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top