Efterårsferie med udfordringer
cykelbane_volden_2012-5.jpg
Efterårsferien kan bruges på en af de sjove cykeludfordringsbaner på Volden. Foto: Arkiv
efterårsferie Efterårsferien er en af de sidste chancer for at nyde Vestvolden, og aldrig har mulighederne været så mange som i år.

Udfordringerne står bogstavelig talt i kø på Vestvolden, hvor efterårsferien byder på tre nye cykeludfordringsbaner, en rulle- skøjtebane og cykelruter med historiske fortællinger, men den største udfordring findes måske i koldkrigsspillene i den nyåbnede Ejbybunker. Der er med andre ord underholdning til flere dage og til hele familien langs Rødovres kunstigt beplantede grænse.

Sjov på to hjul
På cykelbanerne kan du navigere rundt blandt hop, sving og pumptracks. Du kan også blive inspireret af de mange cykelvideoer på mobil-applikationen Københavns Befæstning.
Udover cykelbanerne kan du begive dig på en længere cykelrute enten på den lange Befæstningsrute på 90 km eller på den lidt kortere hurtigrute på 64 km.
Så ruller vi. For et år siden blev voldgaden asfalteret og fejret med et langt rulleskøjteløb. Efterårsferien er en oplagt mulighed for at gentage succesen. På Vestvoldens 10 km asfalterede og belyste sti kan du nemlig rulle i trafiksikre omgivelser og samtidig opleve de historiske anlæg langs Københavns Befæstning.
Hvis udfordringerne i Rødovre bliver for få, så kan du rulle hele vejen forbi rulleskøjtebanen i Hvidovre, hvor der er masser af plads til at øve tricks og lege fangeleg med familien.

Annonce

Motion, leg og læring
Man behøver dog ikke at have hjul under fødderne, for at udforske befæstningen. Oversvømmelsen i Ermelunden og den 14 km lange Vestvold er nemlig fantastiske legepladser med stejle skråninger, gamle bygninger der kan udforskes, og gode gemmesteder i krat og bevoksning. Langs volden kan du opleve forsvarsanlæggets voldgrave og magasiner.
Flere steder kan mobilspil og audioguides gøre oplevelserne endnu sjovere. Prøv f. eks Forsvundet i Tiden, og hjælp Mathias tilbage fra 1. Verdenskrig, hvor han er havnet gennem et hul i tiden. Eller download oversvømmelsen og se an-lægget i brug.

Brandvarm kold krig
Efterårsferien er også en oplagt mulighed at sætte fødderne indenfor i historiens hemmeligste bunker, Ejbybunkeren. Dyk ned i det 60 år gamle kontrolcenter for Københavns luftforsvar under den kolde krig og leg dig gennem historien. Prøv hvordan det var at grave Vestvolden som Voldbisse, udbring vigtige krigsbeskeder som cykelordonnans, og forsøg at forhindre tredje verdenskrigs udbrud i kommandocentralen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top