Annonce

Dårlige ledere er stopklodser
FC32-008.jpg
Moderne ledere er måske slet ikke så moderne, som de går og tror om sig selv. Derfor skal de tilbage på skolebænken, mener Væksthus Hovedstadsregionen, der håber at se deltagere fra Rødovre. Foto: Bee-Line
tænk nyt Står det til Væksthus Hovedstadsregionen, skal flere ledere i Rødovre på skolebænken fordi de slet og ret er blevet stopklods for mere vækst.

Aldrig har der været en så massiv satsning på ledelsesudvikling som en vej til vækst i mindre virksomheder, som tilbuddet Vækst Via Ledelse nu lægger op til.  Ledere i små og mellemstore virksomheder i Rødovre og andre byer skal nemlig på skolebænken, mener Væksthus Hovedstadsregionen. Mange ledere bliver, uden at ville det, stopklods for væksten i deres virksomhed, fordi de ikke har de rette ledelseskompetencer.

Skifter fokus
Det skal et storstilet nyt tilbud gøre noget ved, og lige nu søger Væksthuset ledere, der er klar til at sætte fokus på dem selv og virksomhedens udvikling. 
“Vi oplever igen og igen, at væksten i en mindre virksomhed afhænger af lederen. Men for mange er lederrollen noget, der er kommet hen ad vejen i takt med, at virksomheden er vokset. De er derfor ikke klædt ordentligt på til opgaven, og ledelse er en stor udfordring, når driftsopgaverne presser sig på. I sidste ende betyder det, at vi som samfund går glip af et kæmpe potentiale,” siger projektleder Pernille Wettergren Lorentzen, fra Væksthus Hovedstadsregionen, som er en af partnerne bag Vækst Via Ledelse, sammen med blandt andre Håndværksrådet og Dansk Erhverv. Ikke mindre end 180 ledere i hovedstadsregionen håber man skal deltage i Vækst Via Ledelse inden for de næste to år.
Ikke mindst, fordi ledelse i fremtiden kan blive noget, som ikke bare den enkelte virksomhed, men hele Danmark skal konkurrere på.

Annonce

Ny profil
Det kræver for nogle virksomheder en styrket kompetenceprofil, som udviklingsforløbene hjælper med. “Ledelse bliver et vigtigt konkurrenceparameter i de kommende år. Det er afgørende, at virksomhedslederne bliver stadig mere konkurrencedygtige, sådan at de holder fast i deres muligheder for at skabe vækst og dermed beskæftigelse,” siger Pernille Wettergren Lorentzen, som håber, at lederne i Rødovre vil tage tilbuddet til sig både for deres egen udviklings skyld, men også for at sikre vækst i   Danmark.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top