Annonce

Brikker der redder liv
refleksdag_04_251012_BP.jpg
Codan Forsikring og Børneulykkesfonden står bag 'Årets Refleksdag'. I torsdags hjalp Ældre Sagens medlemmer med at dele reflekbrikker ud ved Rødovre Skole. Foto: Brian Poulsen
trafik Codan Forsikring og Ældre Sagen uddelte i torsdags refleksbrikker ud til morgenfriske borgere ved Rødovre Skole.

Det bliver mørkere og mørkere. Der går ikke mange uger før tændte cykellygter bliver en fast del af cykelturen til og fra arbejde.  
Det er lovpligtigt at have reflekser på cyklen, men som fodgænger er der ingen krav om, hvor meget man skal lyse op. Mange fodgængere er derfor ofte usynlige i trafikken, og en undersøgelse fra Codan Forsikring viser, at over halvdelen af de københavnske bilister har oplevet at overse fodgængere i trafikken.

Lette at overse
52 procent af de københavnske bilister har oplevet at overse cyklister og fodgængere i trafikken, eller først fået øje på dem meget tæt på, fordi de ikke bar reflekser eller lygter. Alligevel er det kun 30 procent, der går med refleks på overtøjet i efteråret og om vinteren, hvor vi har flere mørke timer i døgnet. Med ‘Årets Refleksdag’ ønsker vi at sætte fokus på vigtigheden af at være synlig i trafikken. Som forsikringsselskab har vi en klar interesse i, at forebygge antallet af færdselsulykker. Samtidig føler vi en forpligtelse til at tage et socialt medansvar på sikkerhedsområdet”, siger Dorte Eckhoff, der er nordisk chef for CSR hos Codan.

Annonce

Reflekser redder liv
For andet år i træk står Codan Forsikring i samarbejde med Børneulykkesfonden bag ‘Årets Refleksdag’. I torsdags blev der så delt refleksbrikser ud i hele landet, og på Rødovre Skole hjalp Ældre Sagen til med at dele de lysende brikker ud.
“Det er en rigtig god sag, og derfor støtter Ældre Sagen op omkring tiltaget med stor glæde,” siger formanden for Ældre Sagen i Rødovre, Yvonne Jørgensen.
Reflekserne er designet af den danske designvirksomhed bObles, der er kendt for sine farverige tumlemøbler til børn.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top