Børnearbejde med god samvittighed
myretuen_maling_dagpleje-1.jpg
Dagplejebørnene i legestuen 'Myretuen' har fået et nyt og særdeles farverigt plankeværk. Foto: Red.
kunst i børnehøjde Alle regnbuens farver blev taget i brug, da Rødovres dagplejebørn i sidste uge satte kulør på legestuen 'Myretuen' i Kærene.

De har kun lige lært at gå, men på få uger har Rødovres dagplejebørn både givet ‘koncert’ i radioen til P4s lyttere, og udsmykket en af de kommunale legestuer.
Koncerten fandt sted i Viften i forrige uge, i forbindelse med at Rødovre Kommune har fået uddannet 13 musikdagplejere.
Radiospots og skønsang blev i sidste uge skiftet ud med malerpensler og pletter på tøjet. Børnene trak bogstaveligtalt i arbejdstøjet for at dekorere et plankeværk i legestuen ‘Myretuen’ i Nørrekær.
“Vi har fem dagpleje- mødre der kommer i legestuen med deres børn og alle har været med til at male. Vi har også fået sat en rude i plankeværket, så børnene kan kigge ud og følge med i, hvad der foregår,” fortæller dagplejer Gitte Jensen.

Ikke brun maling
Rødovre Kommunes børnekulturfond har støttet projektet økonomisk. Det har derfor været muligt at tilknytte en kunstner til maleprojektet.
“Jeg har haft travlt med at sørge for, at børnene ikke blandede alle farverne sammen. Ellers ville det bare blive brunt det hele, og det er ikke pænt,” fortæller kunstner Lise-Lotte Elley og fortsætter:
“Jeg har selvfølgelig haft nogle idéer med projektet, men børnenes egne idéer er mindst ligeså vigtigere. En ville gerne male en sæl og det har jeg så forsøgt at efterleve,” griner Lise-Lotte Elley. 

Annonce

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top