Annonce

Børn bygger rede
natur-dagpleje_27_270912_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
islev børnehave Børn fra Islev Børnehave har brugt efteråret på at finde historien i naturen. Og hvis man synes, at det lyder kedeligt, så spring teksten over, og hop direkte til billederne i artiklen.

Historien er overalt. Det er naturen ikke. Heldigvis betyder det, at historien stadigvæk er gemt i naturen, og den kombination går rent ind hos børn og barnlige sjæle.
Ikke mindst børnehavebørnene i kommunen, der har brugt efteråret på at lege et kunstværk i Rødovres historiske natur.
Selvom det kan virke som en umulig opgave at finde otte små børn på en kilometer lang Vestvold, afslører skrig og grin og hurtigt, hvor de holder til.
Det gør årsagen til børnelatteren også. 


 
Muddersjov
En kæmpemæssig mudderpøl, der kort forinden var en del af det gamle befæstningsværk, er netop blevet fordelt ligeligt på flyverdragter, der forud for den plørede leg, var at se i alle regnbuens farver.
Og så er det oven i købet kun pause, da avisens udsendinge ankommer til det næsten hemmelige sted på Vestvolden.
For foden af volden er de sidste flittige børn stadigvæk i gang med at lægge sidste hånd på en kæmpemæssig fuglerede. Den sidste symbolske handling af børnene, der har brugt det meste af dagen på at lege fugle.
“Vi har lavet forskellige Land-Art projekter forskellige steder i byen. Men uanset hvor vi har været, har det været en del af projektet, at børnene skulle kombinere det lokalhistoriske med et naturperspektiv, samtidig med, at børn og pædagoger fik udfordret deres syn på, hvad det egentlig vil sige at tage på tur i naturen,” forklarer naturvejleder Nanna Johansen. Natur-Nanna, som børnene efterhånden bare kalder hende.

Annonce

Hejser flag
Mens hun selv har haft travlt med at fotografere og dokumentere, så børnene senere kan hive oplevelsen frem igen derhjemme i institutionen, har den professionelle kunstner, Cecillia de Jong Jespersen samlet grene og malet træstammer.
“Det er kunst i børnehøjde, men også noget, der udfordrer alle der kommer forbi og ser på det, fordi vi lader det blive som en del af naturen,” forklarer hun og peger ned på børnene, der omhyggeligt sætter grene på plads i den kæmpemæssige rede.
“Det har været fedt at se, hvordan børnene har brugt sig selv som en del af kunsten, og hvordan de har forvandlet naturen og gjort den til deres eget sted. Både da vi hejste vores eget flag på Valhøjen, og her hvor vi efterlader en rede til dem, der går tur på Volden,” siger Cecillia, som opfordrer alle forbipasserende til at smide en gren på.
“Naturen tilhører i forvejen vores alle sammen. På den måde kan det blive til alles kunstværk også,” siger hun.
Mens børnene i baggrunden kaster sig ud i endnu en omgang mudderbrydning, der på sin helt egen måde godt kunne ligne en scene fra et kunstprojekt i sig selv.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top