Annonce

Bold med byens børnehaver
boernehave_fodbold-7.jpg
Foto: Red.
galleri Sund kost og motion går oftest hånd i hånd, og det fik kommunens mindste børn at føle på egen krop, da der i onsdags blev afholdt en mini-fodboldturnering med flotte præmier. Se alle billederne her.

Der kan meget vel have løbet en ny Lionel Messi eller Christiano Ronaldo rundt i Rødovre Stadionhal 2 i onsdags. Der var i hvert fald stor entusiasme og glæde at spore blandt de mange 4-6-årige børnehavebørn, der dystede i fodboldens ædle kunst.
Halvdelen af kommunens godt 20 børnehaver var med i en mini-fodboldturnering, der havde fokus på vigtigheden af motion og sund kost som kombination.
”I Rødovre Kommune er der lagt meget vægt på, at børn skal dyrke motion og lære om sund kost. Dagen her kunne derfor være en sjov måde at få børnene til at lære en sammenhæng mellem disse ting,” siger initiativtager og pædagogmedhjælper i børneinstitution Broparken, Charlotte Strømlund.
”Børnene kan finde ud af, at det er sjovt at spille fodbold, og hvordan man fungerer som en gruppe med samarbejde og sammenhold. Og at man godt kan have det sjovt, når man dyrker motion. Sport kan også være med til at forbedre børnenes motoriske evner. I fodbold får man også forbedret de motoriske evner ved at have med en bold at gøre.”

Opslidende dag
Nogle af de deltagende børnehaver havde lagt ekstra energi i spillertrøjerne, mens andre havde store bannere som opbakning til deres helte på fodboldbanen, der ville få en lang og hård dag.
”Det går fint med at børnene kan indordne sig under, hvornår der er kamp, og hvornår der ikke er. Men sidst på dagen er der nok nogle børn, der er ved at være trætte,” siger Strømlund.

Annonce

Glade børn
Børnene kæmpede om gunsten at komme til finalen, men vigtigst af alt var, at børnene fik en god og mindeværdig oplevelse.
”Det vigtigste for mig er at kunne kigge rundt og se nogle glade børn, der har det godt og nyder at være her i dag. Og så selvfølgelig at pædagogerne føler, at børnene kommer hjem med noget herfra. De har måske lært at lege med nogle andre og fået noget, som de ellers ikke har haft. Det er det vigtigste for mig,” slutter Charlotte Strømlund.
Den hyggelige dag blev rundet af med fine fodboldpræmier til de deltagende børn, der med garanti ville gå hjem med en stor oplevelse – og måske styrket i troen på at nå ligeså langt som Messi eller Ronaldo.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top