Annonce

8 ud af 10 får dagpengehjælp
arbejdere_110908_BP.jpg
Jobcenter Rødovre har oprettet et særligt jobberedskab til at hjælpe klemte dagpengemodtagere i job inden de mister deres ydelse i 2013 Foto: Modelfoto, Brian Poulsen
Jobhjælp I disse dage får mere end 200 Rødovreborgere et brev fra deres A-kasse. De har seks måneder eller mindre tilbage af deres dagpengeperiode, og er i farezonen for at må gå fra hus og hjem. Derfor har Jobcenter Rødovre oprettet et særligt jobberedskab, der skal hjælpe helt akut.

Otte ud af ti klemte dagpengemodtagere takker i disse dage ja til et møde med et særligt jobberedskab fra Jobcenter Rødovre.
I alt står mere end 200 borgere lige nu til at miste dagpengene i løbet af det første halvår af 2013, og jobcenteret har i forbindelse med regeringens akutpakke derfor oprettet et ekstra beredskab, der skal hjælpe med at afklare mulighederne for job.
“Vi har fat i samtlige af de personer, som er i farezonen, og lige nu svarer otte ud af ti ja tak til et møde. Her giver vi os ekstra god tid til at få afdækket den lediges muligheder og ønsker, og har indtil videre været gode til at hjælpe folk videre,” siger jobcenterleder, Jakob Duvå.
Han indrømmer, at det sandsynligvis ikke vil være muligt at redde alle, og opfordrer derfor dagpengemodtagere til at komme i gang så hurtigt som muligt.
“Selv når det lykkes at skaffe jobs med løntilskud eller virksomhedspraktikker, er det svært at skaffe ordinære jobs bagefter. Derfor anbefaler vi alle, at gå i gang nu, selvom de først kommer i farezonen senere i 2013,” understreger Jakob Duvå.

Jobsamtaler
Jobcenter Rødovre tilbyder alle ledige, som risikerer at opbruge retten til dagpenge frem til sommer et samarbejde med en personlig jobkonsulent med fokus på ordinært arbejde, samt støtte og vejledning til jobsøgning i forhold til konkrete jobåbninger.
Virksomhedskonsulenten skal hjælpe den ledige med at se egne kompetencer og kvalifikationer i nye sammenhænge, brede sin jobsøgning ud, finde relevante job at søge, skrive ansøgninger, søge uopfordret, etablere netværk og forberede den enkelte på at gå til jobsamtaler.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top