Annonce

Venstre: Derfor står vi udenfor
skolestart1_100810_BP.jpg
Venstre ville gerne have haft et eksternt firma til at undersøge om man kunne organisere hele det lokale skolevæsen på en anden måde.
budget 2013 Mere IT frem for forsøgsordning, gentænkning af hele folkeskolen, henlæggelse af penge til renovering af Vestbad og nultollerance over for kontanthjælpsmodtagere. Venstre gik ind i budgetforhandlingerne med favnen fuld af forslag, men måtte gå tomhændet hjem.

Venstre er ikke med i budgetforliget for 2013. Men det betyder ikke, at partiets enlige medlem af kommunalbestyrelsen ikke havde nogen forslag. Tværtimod. Umiddelbart lyder det som et gazelle- spring, når Rødovre investerer 20 millioner på IT-området, men ikke hvis man spørger Claus Gisselmann Olsen (V).
“Jeg synes faktisk det er uambitiøst. Når vi nu endelig har penge i kassen, så mener jeg, at vi skulle droppe forsøgsordningen og indføre iPads til alle elever i alle klasser med det samme. Hvis vi venter, kommer Rødovres børn bare ét år mere bagud,” siger Claus Gisselmann Olsen, der dog ikke ville bruge alle penge her og nu.
“Et af vores vigtigste forslag var, at vi henlagde 20 millioner kroner til den nødvendige renovering af Vestbad, vi ved kommer indenfor et par år. Det kommer til at koste Rødovre ca. 35 millioner kroner. Det ville være dumt ikke at spare op i de år, hvor vi faktisk har råd til at gøre det, frem for at låne pengene til den tid,” siger han.

Talentpulje
Venstre kunne heller ikke nå til enighed med forligsparterne om en særlig pulje på en million kroner til de dygtigste talenter i folkeskolen og en straksaktivering af kontanthjælpsmodtagere.
“Jeg håber ikke, at vi har mange slags ‘Dovne-Robort’ her i byen, men mit forslag var, at man skulle i aktivering fra dag ét, så man ikke bliver fanget ind i systemet. Hvis man vil have penge, skal man også i aktivering,” fastslår Claus Gisselmann Olsen.

Annonce

Prøv prisen
I det hele taget ønskede han en resolution, der tvinger kommunen til at undersøge forholdene for de erhvervsdrivende vedtaget, ligesom han gerne ville ‘prøve prisen’, på eksempelvis Vestegnens Brandvæsen. “Der er jo ingen grund til at spilde borgernes penge, hvis vi kan få den samme ydelse billigere et andet sted,” understreger Claus Gisselmann, hvis mest kontroversielle forslag til budgettet var en ekstern gentænkning af hele folkeskoleområdet.
“Hvorfor skal vi absolut have fem skole med 0-9. klasser. Det kunne være, at man kunne skabe bed- re faglige og sociale miljøer, ved kun at have tre store skoler, hvor man var opdelt efter alder. Jeg ved det ikke, men det kunne være spændende at få undersøgt udefra, om vi kan gøre noget for at forbedre vores altid dårlige placering i statistikkerne,” siger han.
Heller ikke den resolution, blev som bekendt til noget. Gisselmann afviser dog, at Venstre vil sætte sig med armene over kors.
“Der er mange gode ting i budgettet, vi synes bare det er uambitiøst, men derfor kan vi jo godt bakke op om enkeltsager, efterhånden som de kommer på dagsordenen,” slutter han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top