Stopper ikke før OL
FIR-idraetspris_11_010912_BP1.jpg
Steen Tiedjen modtog prisen som Årets Idrætsleder 2012. Foto: Brian Poulsen
Årets Idrætsleder Steen Tiedjen vil træne en taekwondokæmper frem til en OL-medalje, inden han stopper trænerkarrieren i Hwarang Taekwondo Klub Rødovre.

Mange års slid i Rødovres taekwondoklub udmøntede sig for træner Steen Tiedjen i prisen som Årets Idrætsleder.

Tiedjen er 43 år, men han kan allerede i år fejre sit 25. år som træner. Den tidligere landsholdskæmper stoppede sin aktive karriere i 1991 og lagde landsholdstrænergerningen på hylden for to år siden. Nu træner han udelukkende de unge i Hwarang Taekwondo.

Annonce

”At jeg har modtaget denne pris er et skulderklap til det, jeg gør, og forhåbentlig er det med til, at folk ser ens klub. God omtale kan være med til at skaffe nye medlemmer,” siger Steen Tiedjen efter modtagelsen af prisen og fortæller videre, hvad der kendetegner en god leder.

”Man skal være til stede både sportsligt og menneskeligt og dem man omgås med.”

Tiedjen har ført mange taekwondokæmpere frem til landsholdet igennem tiden, men det er endnu ikke slut for ildsjælen.

”Jeg føler stadig jeg har noget at give ud til de unge taekwondokæmpere. Jeg har trænet folk til at vinde alle medaljer undtagen en OL-medalje – og det skal jeg, inden jeg stopper. Jeg har trænet folk til EM-, VM- og ungdomsmedaljer, og jeg kan ikke stoppe, før jeg har trænet en frem til en OL-medalje. Det er et mål, jeg har. Om jeg så skal blive 100 år,” afslører Steen Tiedjen, der altid har været i Rødovre-klubben og som har trænet mellem 30 og 40 kæmpere frem mod landsholdet.

Arbejdsuge på 70 timer
Der er dog lange udsigter til, at muligheden for at få egne udøvere til OL bliver en realitet.

”I øjeblikket har vi en generation, der er stoppet, så der er en ny på vej, og der kan godt gå et stykke tid, før de når OL-niveau,” lyder det fra prismodtageren.

Steen Tiedjen lægger et utrolig stort arbejde i udviklingen af taekwondokæmpere, samtidig med at han til daglig passer et arbejde som varmemester.

”Jeg havde på et tidspunkt haft 20 timer om ugen som landstræner, samtidig med at jeg havde 37 timer som varmemester. Desuden havde jeg 13 træninger i klubben om ugen. Hvis man vil have at folk skal nå noget, er man også nødt til at vise dem vejen.”

Det skulle dermed være ganske vist, at modtageren af Årets Idrætsleder-pris er at finde i Rødovre også mange år fremover.

”Jeg har 25 års jubilæum som træner i år og har stadig mere i mig,” slutter Steen Tiedjen, der desuden glæder sig over et godt samarbejde med Rødovre Kommune.

Steen Tiedjen har en 16-årig søn, der ligeledes kæmper for Hwarang Taekwondo Klub Rødovre.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top