Annonce

17-årig sænkede tyrene
IMG_8576.jpg
Foto: Brian Poulsen
Ishockey Skarpheden manglede hos Rødovre Mighty Bulls, der i sæsonpremieren i AL-Bank Ligaen hjemme imod SønderjyskE tabte 1-3. Tyrene dominerede første periode, men overlod herefter mere af initiativet til sønderjyderne, der sluttede matchen med en scoring i tomt mål.

Rødovre Mighty Bulls – SønderjyskE 1-3
(0-0, 1-2, 0-1)
20:14 0-1 Søren Dau Mortensen (Hooton, Andrews)
26:06 1-1 Adrian Ekström (Rådde, Karvinen)
32:47 1-2 Søren Dau Mortensen (Hooton)
59:59 1-3 Jordan Owens (Walters) EN
Udv.: RMB 2×2, SE 5×2
Skud: 26-20 (12-6, 8-10, 6-4)
Tilskuere: 1.789

Tilskuerne var tilbage i Rødovre Skøjte Arena fredag aften til sæsonpremieren imod SønderjyskE. Kort inden kampstart blev cheftræner Brad Grattons bror, Josh Gratton, clearet til at spille for Rødovre i tre tryoutkampe.

Annonce

På trods af flere store chancer til hjemmeholdet, var sønderjyderne skarpest på en forventningsfuld aften. Rødovre havde problemer med at passere en velspillende Michael Madsen i SønderjyskEs mål, og så kunne udeholdet hive en 3-1-sejr hjem – den sidste scoring i tomt mål.

Første periode var en seværdig oplevelse – i hvert fald for hjemmeholdets tilskuere. Rødovre dominerede de sidste 10-12 minutter totalt med flere store muligheder og hurtigt pasningsspil.

Den tidligere NHL-spiller Josh Gratton kom hurtigt ind i kampen og satte sin første tackling efter få minutter. Belejringen af SønderjyskEs målområde blev forstærket af et par situationer i powerplay, men Michael Madsen agerede frelser for det hårdt forsvarende udehold.

Andy Contois fik muligheden alene med målmanden med to minutter til pausen, men amerikaneren brændte. Det forhindrede dog ikke publikum i at yde fuldgyldig støtte fra lægterne op til pausen. ”Op at stå, op at stå…!” gjaldede det ned over isen.

Svensk udligning
Anden periode var kun 14 sekunder gammel, da 17-årige Søren Dau Mortensen scorede mellem benene på Sebastian Dahm i en kontra. Sønderjyderne havde dermed fået en suveræn start på perioden.

Efter godt seks minutter tog Rødovre dog revanche, da Adrian Ekström alene strøg ned mod Michael Madsen. Svenskeren svigtede ikke og satte pucken sikkert ind til højre for målmanden.

Der var chancer i begge ender, men Rødovre var langt fra det spil, de viste i første periode. Med syv minutter til pausen udnyttede SønderjyskE lidt forvirring i forbindelse med en afventende udvisning til Rødovre ved at score højt i målet uden chance for Dahm. Så var stillingen 1-2, og perioden blev sluttet af med et overlæggerskud fra udeholdet.

De sidste tyve minutter vil ikke gå over i historien. En lidt trist affære rent spillemæssigt, men Rødovre forsøgte ihærdigt med udligningen, men var ikke skarpe nok i powerplay. Halvvejs i perioden fik Mike Daugulis tilkæmpet sig et straffeslag af kampens to hoveddommere (engelske Michael Hicks og belgiske Chris Deweerdt), men han manglede koldblodigheden og brændte på Michael Madsen.

Gæsterne tog sejren
Der var gode tilbud til Adrian Ekström og Jannik Karvinen i slutningen af kampen, men det hjalp lige lidt. Sebastian Dahm blev trukket ud med et halvt minut igen i et sidste forsøg på udligning. I stedet kunne SønderjyskE sende pucken ned i det tomme mål med ét sekund igen. Gæsterne vandt 1-3, men kampen kunne være gået begge veje.

Rødovre havde stor ære i specielt første periode, hvor der var rigtig lovende takter. Tempoet og fanden-i-voldskheden glimtede dog delvist ved sit fravær i resten af kampen, og så var sæsonens første nederlag en realitet.

Josh Gratton fik debuten for tyrene, og han spillede i angrebskæde med Mikael Christensen og Mike Daugulis. Han viste i flere tilfælde den aggressivitet og fysik, som han er kendt for. Tilskuerne, der var en fornøjelse i aften med god opbakning, har i hvert fald allerede fået øjnene op for den kompromisløse canadiske hardhitter.

Rødovre kan tage revanche allerede søndag eftermiddag, når holdet besøger Copenhagen Hockey kl. 14 i Frihedens Idrætscenter.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top