Annonce

Saltvandsindsprøjtning til Sundhedscenteret
sundhedscenter_01_250912_BP.jpg
Kommunalbestyrelsen har givet ekstra mange penge til at gøre Sundhedscenteret mere synligt. Foto: Brian Poulsen
sundhed 571 samtaler på et halvt år viser, at der er godt gang i Rødovre Sundhedscenter. Nu skal en økonomisk saltvandsindsprøjtning i millionklassen lokke endnu flere borgere til.

216 diætistvejledninger, 191 sundhedssamtaler, 122 kost- og motionsvejledninger og 42 for-samtaler til borgere, der har brug for hjælp et andet sted. Sådan er øjebliksbilledet for Rødovre Sundhedscenter netop nu. Alene i løbet af årets første seks måneder, har 129 nye borgere fundet vej til sundhedscenteret. Men det tal vil politikerne gerne have til at vokse.
“Nu afsætter vi rigtig mange penge til at åbne borgernes øjne for de muligheder, der er med sundhedscenteret. Det har fra start været meningen, at det skulle være et sted, hvor man kan komme ind direkte fra gaden og få lavet et sundhedstjek, men også få råd og vejledning. Men det kræver, at borgerne vænner sig til at bruge det på den måde,” siger borgmester Erik Nielsen.
I dag går 120 borgere i individuelle forløb hos sygeplejerskerne, diætisten eller kost- og motionsvejlederen. Der er i år startet fire hold op i kurset ‘Små skridt til vægttab – der holder’ og to hold er afsluttet. Tre hold har gennemført rygestopkursus, og der har været temaarrangementer for rygere, gravide, erhvervsaktive og nybagte mødre.

Kigger fremad
Selvom den nye økonomiske saltvandsindsprøjtning kommer til at synliggøre sundhedscenterets aktiviteter endnu mere, har man allerede haft held med flere nye tiltag i år. Eksempelvis opstart af motionshold for borgere, der i forvejen går i forløb. Vægtstopcafé, der afholdes den sidste tirsdag aften i hver måned, for de borgere der går på kursus i ‘små skridt’ eller har afsluttet kurset. På caféaftenerne er der et oplæg med relevante emner. ‘Åben vejning’, der afholdes hver torsdag sidst på eftermiddagen, samt åben rådgivning med personale fra Islevgård hver anden uge. Ligesom Sundhedscenteret har haft stor fokus på åben rådgivning indenfor kroniske sygdomme, som KOL, type2diabetes, demens og inkontinens.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top