Annonce

Rødovres borgmester må sige nej til sig selv
foerste-spadestik-instituti.jpg
Erik Nielsen råder landets 98 kommuner til at overholde økonomiaftalen, der blev indgået med regeringen før sommerferien. Foto: Arkiv
byggeri Med den ene hånd ønsker borgmester Erik Nielsen (A) at sætte gang i anlægsaktiviteterne i byen. Med den anden hånd råder han, som formand for Kommunernes landsforening, landets 98 kommuner til at overholde økonomiaftalen, der blev indgået med regeringen før sommerferien.

En foreløbig prognose viser, at landets 98 kommuner har mere end svært ved at holde sig inden for loftet over anlægsudgifterne for næste års budget. Kommunerne forventer et anlægsniveau, der ligger 2,5 mia. kroner over den aftalte ramme på 15,5 mia. kroner, som blev indgået med regeringen før sommerferien.

En aftale er en aftale
Hvis kommunerne bruger for mange penge på anlæg, bliver de ramt af sanktioner, da der er loft over, hvor stort et anlægsniveau, kommunerne samlet må have. 
“Mange kommuner ønsker at sætte mere skub i anlægsaktiviteterne og bygge og renovere skoler og daginstitutioner, lave klimasikring osv. Men det er der ikke plads til inden for den aftalte ramme. Derfor ville det være godt, hvis der var mere rum til at øge investeringerne. Men en aftale er en aftale, så vi anerkender, at der er et loft, som sætter sine begrænsninger. Nu går vi i gang med at ramme bulls eye, så vi ikke bliver ramt af sanktionen,” siger Rødovres borgmester og formand for KL, Erik Nielsen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top