Annonce

Premieresejr til mestre
RFC_herrer-OG-hafnia_06_280112_BP.jpg
Foto: Arkiv
Floorball De danske mestre fra Rødovre FC indledte den nye sæson med en hjemmesejr over Vanløse Floorball med 5-2. Holdets spillende træner, Martin Erichsen, måtte dog træde til i tredje periode som reaktion på utilfredsstillende spil.

Rødovre FC – Vanløse Floorball 5-2
(2-0, 2-0, 1-2)
06:19 1-0 Tobias Nielsen (Gotfredsen)
09:44 2-0 Tobias Nielsen (Mathiasen) pp1
28:26 3-0 Michael Mathiasen
29:33 4-0 Michael Mathiasen (Dalkvist)
43:35 4-1 Peter Thage (Sodelund)
46:33 4-2 Peter Thage (Hommel)
54:07 5-2 Michael Mathiasen
Udv.: RFC 2×2, VF 3×2

Der var i sæsonpremieren fuld gevinst til de forsvarende danske mestre fra Rødovre FC, da holdet afgjorde kampen mod Vanløse Floorball efter to gode perioder. Gæsterne måtte tage hjem med et nederlag på 5-2.

Annonce

Hjemmeholdet grundlagde sejren i kampens første halvdel, hvor kombinationerne flød, og hvor Vanløse havde svært ved at følge med. Det var op ad bakke for udeholdet, der var bagud med hele 4-0 inden den sidste periode til et godt kontrollerende Rødovre-hold.

De første syv minutter af tredje periode blev imidlertid en rædselsperiode for Rødovre, der slækkede på koncentrationen og lukkede Vanløse ind i matchen. Med to hurtige reduceringer på målmand Mike Trolle syntes kampen atter spændende. Rødovres nye spillende træner, Martin Erichsen, tog konsekvensen og skiftede fra træner- til spillerdragt på få sekunder.

Gik sukkerkolde
Vanløse havde en overgang fået blod på tanden og ramte blandt andet stolpen, men mestrene fik efterhånden lukket kampen. Med 5-2-målet seks minutter før tid blev lyset endegyldigt slukket for gæsterne. Det var Michael Mathiasen, der med sin tredje scoring fuldførte hattricket.

Rødovres 4-0-føring blev formentlig en sovepude, og Vanløse kom igen med i kampen.

”I første periode og halvdelen af anden følte vi, at vi havde godt styr på dem. Og så ved jeg ikke, om vi gik sukkerkolde. Vi begyndte at slå op i banen og var ikke ligeså stærke i nærkampene,” siger Rødovres træner, Martin Erichsen, og fortsætter.

”Inden tredje periode havde vi snakket om, at det var os, der havde et resultat, så vi skulle ind og holde i bolden og turde spille mod dem. Men det lykkedes på ingen måder for os i tredje periode.”

Træneren på banen
Midtvejs i tredje periode klædte træneren hurtigt om til spillerdragt som konsekvens af en dårlig periode for Rødovre.

”Jeg gik selv på banen, og det skulle ses som en opsang til dem, der var derinde. Det var ikke meningen, jeg selv skulle spille, men når folk ikke præsterede, måtte jeg selv gå på banen,” forklarer Erichsen, der mener, at kampen var præget af premierenerver.

”De to første perioder var godkendt, og den tredje var på ingen måde godkendt. Men det er typisk for en premierekamp; der er lidt nervøsitet, der skal rystes af, og så kommer vi forhåbentlig ind i en god kamprytme.”

At gå fra almindelig spiller til at varetage jobbet som træner for et helt mandskab kræver naturligvis ændringer i tilgangen til for eksempel træning.

”Den største ændring i dagligdagen er nok, at jeg skal forberede noget til drengene til hver træning. Og så er det selvfølgelig at stå og lave de taktiske ændringer i løbet af kampen. Der mangler jeg stadig en del, men jeg tror på, at det kommer i løbet af sæsonen. Det virker i hvert fald som om, at folk har taget godt imod det indtil videre, og det, håber vi på, fortsætter,” slutter Martin Erichsen efter premieresejren på 5-2.

I Unihoc Ligaens anden runde, der spilles i næste weekend, skal Rødovre FC på besøg hos Helsingør FT.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top