Annonce

Piger i trøjen!
Chrummer_ungkrig.jpg
Foto: Sille Olesen
chrumme Jeg har en niece på 22. Hun vidste ikkelige, hvad hun skulle give sig til.

Hun vil gerne være fængselsbetjent, men er lidt for ung til det. Nu er hun ret vild med heste, så hun fik den gode ide, at søge ind til Garderhusarregimentet i Slagelse. Så kunne hun være sammen med heste til hun blev gammel nok til at blive fængselsbetjent.
Hvad sker der så? Jo, militæret får sået en spire, om hun ikke kunne tænke sig at søge ind til den Internationale Brigade i stedet for. Det er så dem der ryger af sted til Afghanistan. Og det synes hun lød rigtigt spændende.
Det er unødvendigt at sige, at det valg, er jeg som hendes morbror, rigtig ked af. Jeg har selvfølgelig spurgt hende om hun er helt sikker på det valg osv. osv., og det er hun. Men jeg er ikke sikker på, at hun ved, HVAD det lige præcis er vi kæmper for. Hun skal til Helmand-provinsen. Det handler krigen ikke blot om, om det er de kristne eller de muslimske værdier, der er de bedste. Det er også det område, hvor 93 pct. af alverdens heroin kommer fra. Så det er i den grad også narkobaroner.
Selvfølgelig er jeg nervøs for, at hun skal blive dræbt eller invalid, men jeg er faktisk mest nervøs for, om hun kommer hjem igen som den glade, elskelige og lattermilde pige jeg kender nu? Hvad hvis hun slår nogen ihjel, eller ser børn og kvinder blive dræbt af en selvmordsbombe. Hvordan påvirker det hende?
Jeg tænker over, at vi kan have et samfund, hvor man er for umoden til at blive fængselsbetjent som 22 årig, men moden nok til at blive sendt til Afghanistan og få en kugle i hovedet.
Jeg var nede på kasernen til åbent hus arrangement og så blot en masse unge mennesker give den gas og more sig. Trække tov og skubbe jeeps på tid. Jeg havde mest lyst til at råbe til de unge rekrutter: “Drop nu det militær-lort og gå hjem og se Paradise Hotel og drik hjernen ud på Crazy Daisy”. For det er det man gør, når man er ung. Man tager sgu ikke til Afghanistan for at blive traumatiseret eller dræbe talebaner. Man VED at de unge ikke er klar til dette, når de omtaler Talebaner som Talebobber!
Ved godt jeg er lidt gammeldags, men kan ikke se, hvad 22 årige piger skal lave i Afghanistan. Bliver de bare sendt af sted i ligestillingens hellige navn?
Lad os sende nogle gamle mennesker derned. Nogle som HAR levet livet og som ved, hvad der er værd at slås for, og hvad der ikke er. Pansrede rollatorer som kan ligge en telebaner over knæet og fortælle dem, at de er nogle skidte drenge. Jeg kender i hvert fald ingen som min mormor, som kunne dele skideballer ud, så man krympede tær og ører.
Jeg er stolt af de unge soldater, men mest af alt er jeg bekymret. Katrine, bliv hjemme! Og hvis du ikke gør; så pas på dig selv!

Kommentarer

1 kommentar om “Piger i trøjen!”

  1. Pia Clemensen siger:

    Forstår dine frustrationer. Hvor er det forfærdeligt, at hun bliver affærdiget som umoden til et job i fængelsvæsenet, men moden nok til krig.

    Krydser fingre for, at din niece kommer helskindet hjem igen uden for mange sår på sjæl og krop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top